Η Χιλιαδού της Εύβοιας «μαγεύει» το σινεμά – Διεκδικεί το βραβείο καλύτερης τοποθεσίας γυρισμάτων

Στην τελική πεντάδα των υποψηφίων τοποθεσιών που εμφανίζονται σε κινηματογραφικές ταινίες βρίσκεται η παραλία της Χιλιαδού στην Εύβοια.

Η Χιλιαδού, μαζί με άλλες πέντε τοποθεσίες στην Ευρώπη διαγωνίζεται για το βραβείο «Location Award 2022 for Best European Filming Location» που διοργανώνει κάθε χρόνο το European Film Commission Network.

Υπενθυμίζεται ότι η παραλία της Χιλιαδού αποτέλεσε την τοποθεσία της πολυβραβευμένης ταινίας «Triangle of Sadness» – («Τρίγωνο της Θλίψης») του Ruben Ostlund.

Η Μαρία Κουφοπούλου, επικεφαλής του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου το οποίο κατέθεσε την υποψηφιότητα, βρέθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» μίλησε για την ταινία και την επιλογή της Χιλιαδού, και παρότρυνε τους θεατές να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα της.

Η ψηφοφορία στην ιστοσελίδα του EUFCN ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου και η τοποθεσία που κερδίζει αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο European Film Market του Βερολίνου.

Οι πέντε υποψήφιες τοποθεσίες για το Location Award του 2022 είναι:

  • Νησιά Brissago για την ταινία Dawn Chorus – Ticino Film Commission (Ελβετία)
  • Παραλία Χιλιαδού για την ταινία Triangle of Sadness – Hellenic Film Commission (Ελλάδα)
  • Η πόλη Portsoy για την σειρά for Peaky Blinders (Season 6) – Screen Scotland (Σκωτία)
  • Το ξενοδοχείο Schlosshotel Kronberg για την ταινία Spencer – Film Commission Hessen (Γερμανία)
  • Η συνοικία Stari Grad για την ταινία How I Learned To Fly – Filming in Croatia (Κροατία)

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 το «Location Award for Best European Filming Location» απονεμήθηκε στο νησί της Κέρκυρας όπου γυρίστηκε η τηλεοπτική σειρά «The Durrells», με πολύ θετικά αποτελέσματα για την αύξηση της τουριστικής κίνησης της περιοχής.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content