Εναρμονίζοντας Ψυχική & Σωματική Υγεία για Ποιοτική Ζωή

Εναρμονίζοντας Ψυχική & Σωματική Υγεία για Ποιοτική Ζωή

Η συνολική μας ευημερία εξαρτάται από την ισορροπία σε διάφορες πτυχές της ζωής μας, όπως η επαγγελματική πρόοδος, οι ποιοτικές και υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις, η οικονομική ευημερία, αλλά πρωτίστως και για να μπορούμε να εδραιώσουμε όλα αυτά, χρειαζόμαστε την ακεραιότητα στη σωματική και ψυχική μας υγεία. Σε αυτό το εγχείρημα εμπλέκονται διάφορες καθημερινές πρακτικές, ενώ είναι σημαντικό να κατευθυνόμαστε προς την εξασφάλιση και των δύο, δεδομένου ότι είναι απόλυτα αλληλένδετες. Η βελτίωση της μίας επιδρά στη βελτίωση της άλλης, ενώ αντίθετα παραμελώντας μία από τις δύο παρατηρούμε διπλή κατάπτωση. Έτσι, ως στόχο τίθεται η εναρμόνισή τους, και τότε θα έχουμε θέσει τα απαραίτητα θεμέλια για να αποκτήσουμε ένα ανώτερο βιοτικό επίπεδο.

  • Σωματική Άσκηση

Αφενός, η συχνή και επαναλαμβανόμενη σωματική άσκηση, μας βοηθά να δημιουργήσουμε ένα πιο δυνατό και πιθανώς καλαίσθητο κατά τα πρότυπά μας σώμα, ενώ ενδυναμώνει και το ανοσοποιητικό μας σύστημα αποτρέποντας τον υψηλό κίνδυνο ασθενειών.
Από την άλλη, εκκρίνονται διάφορες ουσίες που είναι συνυφασμένες με τα επίπεδα ευχαρίστησης, βοηθώντας την καλή λειτουργία του νου και τα θετικά συναισθήματα.

Αν δια μέσου της σωματικής άσκησης επιθυμείτε πράγματι να αναδιαμορφώσετε την εικόνα του σώματός σας, διάφορα συμπληρώματα και σνακ από πιστοποιημένα σημεία πώλησης όπως το flexstores.gr ίσως να συστήνονται, και για αυτό θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον προπονητή σας.

  • Πλήρης & Ισορροπημένη Διατροφή

Τα συμπληρώματα μπορούν πράγματι να επισπεύσουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας για μια ελκυστικότερη εικόνα, εφόσον το επιλέξετε, δεν μπορούν ωστόσο να αντικαταστήσουν την πρόσληψη βιταμινών και θρεπτικών συστατικών μέσω της τροφής. Αλλά ακόμη και χωρίς να υπάρχει μια στοχευμένη αλλαγή κατά νου, η καθημερινότητά μας πρέπει να περιλαμβάνει πλήρη και υγιή γεύματα, κατά προτίμηση προσαρμοσμένα στις διάφορες ιδιαιτερότητές μας. Η αναζήτηση συμβουλών από έναν επαγγελματία διατροφολόγο, και η δημιουργία  online διατροφής από το Myflex Diet Center, δεν είναι μια απρόσκοπτη πολυτέλεια, παρά το διαβατήριο που θα βελτιώσει και άλλες πτυχές, όπως ο ύπνος, η ενέργεια και η απόδοση.

  • Προσωποποιημένη Ψυχική Ενδυνάμωση

Η μοναδική μας προσωπικότητα συντίθεται από ένα σύνολο βιωμάτων και εμπειριών, ή μάλλον από το αντίκτυπο που μας έχουν αφήσει, που πολλές φορές δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε. Ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τις διάφορες προκλήσεις και δυσκολίες που προκύπτουν, και η αποτελεσματικότητά του, η ανάπτυξη υγιών σχέσεων, η απαλλαγή από το περιττό άγχος και γενικότερα η διαβίωσή μας με τρόπο που συμβαδίζει με τις φιλοδοξίες και τον πραγματικό μας εαυτό, προϋποθέτει τη βαθιά συνειδητότητά μας. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό μέσα από το ψυχοθεραπευτικό ταξίδι, πάντα με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία ψυχικής υγείας, όπως θα συναντήσετε και στο κέντρο Αυτογνωσία. Με απώτερο στόχο την ψυχική ανθεκτικότητα και τη δυνατότητα επιτυχούς απόκρισης των απρόσμενων γεγονότων, η ψυχοθεραπεία είναι ένα από τα καλύτερα δώρα αυτοφροντίδας που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας, του οποίου η επιρροή θα διαρκέσει εφ’όρου ζωής.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content