Έμποροι κροτίδων «σαρώνουν» στο TikTok – Διακίνηση ποσοτήτων-μαμούθ των επικίνδυνων «Cobra»

Δεκάδες είναι τα προφίλ στο TikTok που διαφημίζουν την πώληση βεγγαλικών ενόψει του Πάσχα.

Είναι η πρώτη χρονιά φέτος, λόγω και της όλο ένα και μεγαλύτερης διάδοσης της συγκεκριμένης εφαρμογής στις νεαρές ηλικίες, που πωλούνται από τόσους πολλούς λογαριασμούς βεγγαλικά κάθε είδους. Περισσότερο διαφημίζονται οι κροτίδες. Αίσθηση προκαλεί ότι πωλούνται χιλιάδες κροτίδες «Cobra». Πρόκειται για μαύρες κροτίδες που κατασκευάζονται σε διάφορα μεγέθη.


Η Cobra 3 «σαρώνει» στο Tik Tok, με τους πωλητές να διαφημίζουν ότι μπορούν να τις αποστείλουν ταχυδρομικά οπουδήποτε στην Ελλάδα. Και αυτό παρότι πρόκειται για μία πολύ ισχυρή κροτίδα, που σε περίπτωση λάθους μπορεί να προκαλέσει ακρωτηριασμό.

Η πληρωμή γίνεται είτε με paypal είτε με paysafe, ενώ κάποιοι δέχονται και την αντικαταβολή. Η Cobra 3 πωλείται έναντι 6 ευρώ, ενώ μία κούτα κοστίζει 90 ευρώ. Οι πιο μικρές -κόκκινες- κροτίδες επίσης «σαρώνουν» στα προφίλ των πωλητών, οι οποίοι δίνουν την κούτα (που περιέχει 50) έναντι 15 ευρώ.

Screenshot_20230331_164056_Instagram.jpg

Η εποχή που την περίοδο του Πάσχα ο βασικός όγκος της διακίνησης βεγγαλικών γινόταν από στόμα σε στόμα φαίνεται ότι έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Τα social media αποκαλύπτεται ότι έχουν αλλάξει τον «χάρτη» του εμπορίου βεγγαλικών, ενώ έχει ανοίξει ο κύκλος των πωλητών. Και αυτό διότι κάποιοι επιδιώκουν το εύκολο και πρόσκαιρο κέρδος. Ανοίγουν μία σελίδα στο Tik Tok και αρχίζουν να πουλάνε βεγγαλικά διαφημίζοντας τις παραλαβές τους. «Νέες παραλαβές, μήνυμα για παραγγελία», γράφουν.

Οι περισσότερες παραγγελίες που δέχονται είναι των 20 και των 50 ευρώ. Τα περισσότερα προφίλ στα social media έχουν «ξεφυτρώσει» τον τελευταίο καιρό, ενόψει του Πάσχα, ενώ υπάρχουν και αρκετά που λειτουργούσαν και πέρυσι. Επίσης, υπάρχουν και κάποιοι που επέλεξαν το Instagram για να πουλήσουν παράνομα την «πραμάτεια» τους. Αυτό που προκαλεί αίσθηση πάντως είναι ότι εμφανίζονται σε προφίλ στο Tik Tok έφηβοι -που είναι εμφανές ότι είναι ανήλικοι- οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους μεγάλες ποσότητες κροτίδων προς πώληση.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content