Σάκης Αρναούτογλου: Χιονοεκπλήξεις, καταιγίδες και σφοδροί νοτιάδες, οι περιοχές(video)

Αλλάζει ο καιρός από τις αρχές της βδομάδας, ενώ το Σαββατοκύριακο θα έχουμε καλό καιρό, αλλά όχι παντού. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από το πρωί του Σαββάτου θα έχουμε σύννεφα στα ΒΔ της χώρας και δεν αποκλείεται να έχουμε παροδικές βροχές σε ημιορεινές περιοχές. Στο Αιγαίο θα έχουμε ηλιοφάνεια πιο ανατολικά που μπορεί να έχουμε κάποιες λίγες βροχές.

Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός ανοίγει στα κεντρικά, νότια και ανατολικά της χώρας και στα δυτικά η συννεφιά θα κατακερματιστεί. Αστάθεια θα έχουμε στα βόρεια (κεντρική Μακεδονία) και ανατολικότερα.

Το βράδυ αραιή συννεφιά και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στους 24 βαθμούς στα κεντρικά, στους 15 με 23 στα βόρεια και στους 25 στα νότια. Προσοχή πάντως χρειάζεται στους ανέμους καθώς θα είναι ΝΔ εντάσεως έως 7-8 μποφόρ.

Στην Αττική θα έχουμε καλό καιρό με ηλιοφάνεια αλλά από το βράδυ θα συννεφιάσει σταδιακά. Η θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια από το πρωί, αλλά από τη δυτική Μακεδονία θα έχουμε σύννεφα που θα δώσουν στα ορεινά διάσπαρτες μπόρες μικρής διάρκειας.

Την Κυριακή θα έχουμε συννεφιές από τα δυτικά προς τα ανατολικά και βροχές θα έχουμε σε μια ζώνη από την δυτική Ελλάδα, την κεντρική Πελοπόννησο, την Αττική μέχρι και το Αιγαίο.

Τη Δευτέρα πολλές βροχές θα έχουμε από τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Περισσότερες καταιγίδες θα έχουμε σε Μακεδονία, Θράκη και Δυτική Ελλάδα, ενώ θα έχουμε σφοδρό νοτιά. Χιόνια θα έχουμε στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Την Τρίτη φαινόμενα θα έχουμε σε Θράκη και Αιγαίο οι οποίες θα περιοριστούν έως το βράδυ.

Πάντως κατά τον Σάκη Αρναούτογλου δεν αποκλείονται την ερχόμενη Τετάρτη προς Πέμπτη να έχουμε εκπλήξεις με τις χιονοπτώσεις.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content