“Άβυσσος” της Παναγιώτας Κοραή, από τη Βοιωτία- Εξερεύνηση Ανθρώπινης Ψυχής μέσα από την Ποίηση

Με χαρά σας παρουσιάζουμε την ποιητική συλλογή με τον επιβλητικό τίτλο “Αβυσσος“.

Αυτό το συγκλονιστικό βιβλίο συμπεριλαμβάνει 75 ποιήματα, από τα οποία ορισμένα έχουν μεταμορφωθεί σε στίχους τραγουδιών, προσφέροντας μια ποικιλία συναισθημάτων και θεμάτων που αφορούν την ανθρώπινη εμπειρία.

Τα ποιήματα αυτά μιλούν για την αγάπη, τις διαπροσωπικές σχέσεις, τον έρωτα, τους ανθρώπους και τα συναισθήματά τους, αποτυπώνοντας με ευαίσθητο τρόπο την ποικιλία της ανθρώπινης ψυχής.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτής της ποιητικής συλλογής είναι η παρουσία ποιημάτων που έχουν αναδειχθεί μέσα από Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Ποίησης. Το πρώτο βραβείο το 2021, για το ποίημα “Τα Σημάδια,” που αφιερώνεται σε όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση, αναδεικνύει την ευαισθησία και τη δύναμη των λέξεων αυτής της ποιητικής φωνής.

Το βιβλίο “Αβυσσος” κυκλοφορεί στη δεύτερη έκδοσή του και είναι διαθέσιμο σε όλα τα βιβλιοπωλεία Πανελλαδικά, καθώς και σε όλα τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Η παρουσίαση του βιβλίου υπό την αιγίδα του Δήμου Τανάγρας έχει ήδη πραγματοποιηθεί, και αναμένεται μια ακόμη σημαντική εκδήλωση στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, στις 20:30, στη Δράκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας, υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Θ.

Επιπλέον, το βιβλίο συμμετείχε στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, αναδεικνύοντας τη σημαντική θέση που κατέχει στον χώρο της λογοτεχνίας.

Αυτή η ποιητική συλλογή αποτελεί μια πηγή έμπνευσης και συναισθηματικής ανατροφοδότησης για τους αναγνώστες της, αφήνοντάς τους με μια βαθιά και συναισθηματική σύνδεση με τα λόγια και τις σκέψεις που διακρίνονται σε αυτά τα ποιήματα.

Λίγα λόγια για την Παναγιώτα Κοραή

Η Παναγιώτα Κοραή γεννήθηκε ένα πρωινό του Μαϊου στην Αθήνα.  Μεγάλωσε στον Άγιο Θωμά Βοιωτίας όπου έζησε ως τα φοιτητικά της χρόνια.  Κατάγεται από τα Ψαχνά Ευβοίας και τον Άγιο Θωμά Βοιωτίας.  Σπούδασε Λογιστική στο ΑΤΕΙ Χαλκίδας και σήμερα σπουδάζει Διοίκηση Συστημάτων Εφοδιασμού στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το δεύτερο πτυχίο της.

Από τα φοιτητικά της χρόνια, έως σήμερα, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα με εξειδίκευση τα logistics ως Supply Chain Specialist, όπου και έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλες εταιρίες.   Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος με άδεια άσκησης επαγγέλματος λογιστή Β’ Τάξης.  Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια που αφορούν τον κλάδο των οικονομικών, των πωλήσεων και των logistics.  Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της Microsoft με εξειδίκευση τα office και την δακτυλογράφηση.

Λόγω του καλλιτεχνικού ταπεραμέντου, έχει ασχοληθεί με την ζωγραφική, μπατίκ, αγιογραφία, αναπαλαίωση και ντεκουπάζ.

Τα πρώτα της ποιήματα τα έγραψε σε ηλικία 13 ετών.  Η ανάγκη για έκφραση κάποιων συναισθημάτων, η παρατηρητικότητα και οι ίδιοι οι άνθρωποι ήταν η αφορμή…  Έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και βραδιές ποίησης.  Τα πρώτα της ποιήματα εκδόθηκαν σε συλλογικό συγγραφικό έργο το 2015 και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 7 βιβλία.  Έως σήμερα έχει αποσπάσει περισσότερα από 5 Πανελλήνια βραβεία Ποίησης και έχει λάβει μέρος σε δεκάδες παγκόσμιους και πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης και λογοτεχνίας.  Το 2021 κατέκτησε την 1η θέση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό με το ποίημα ‘’ Τα σημάδια ’’.    Η ποιητική της συλλογή, συνολικά, ξεπερνά τα 130 ποιήματα.  

Έχει ασχοληθεί με την λογοτεχνία και την στιχουργική.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στιχουργικής όπου και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών με επιτυχία στις εξετάσεις.  Έως σήμερα έχουν μελοποιηθεί στίχοι της, αλλά δεν έχουν κυκλοφορήσει σε κάποιο άλμπουμ. 

Αγαπά την θάλασσα και τα ταξίδια!  Είναι παντρεμένη, μητέρα δυο παιδιών και ζει μόνιμα στην Θήβα Βοιωτίας.  

Οι στίχοι της που την εκφράζουν είναι οι εξής:

« Γεννήθηκα για να συντηρώ το παιδί μέσα μου και αν μου το στερήσουν, εγώ θα ξαναγεννηθώ »

https://www.ocelotos.eu/product/%CE%AC%CE%B2%CF%85%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%82/#1676543965975-fe4a007a-6598

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr