Υποψήφιος ο Δήμος Λεβαδέων στα Βραβεία “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Ένταξης και Διαφορετικότητας 2024”

Ο Δήμος Λεβαδέων έχει την τιμή να είναι τελικός υποψήφιος στα Ευρωπαϊκά Βραβεία “European Capital of Inclusion and Diversity Award 2024 (Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Ένταξης και Διαφορετικότητας 2024)”. Στη συγκεκριμένη κατηγορία – τοπικές αρχές με λιγότερο από 50.000 κατοίκους – υποψήφιες βρίσκονται πέντε ακόμη πόλεις από την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία (μπορείτε να δείτε τη βραχεία λίστα εδώ), οι οποίες έχουν ολοκληρώσει αποτελεσματικές δράσεις και έχουν αναλάβει καινοτόμες πρωτοβουλίες με σεβασμό προς τον συνάνθρωπο προωθώντας την Ένταξη και τη Διαφορετικότητα.

Με το βραβείο για τις «Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Ένταξης και Διαφορετικότητας 2024» αναγνωρίζεται το έργο που επιτελείται από πόλεις, κωμοπόλεις και περιφέρειες στην Ευρώπη για τη δημιουργία κοινωνιών χωρίς διακρίσεις. Επιβραβεύονται σχετικές δράσεις που αναλαμβάνουν τοπικές αρχές με σκοπό την συμπερίληψη όλων των πολιτών, ιδιαίτερα των ευάλωτων, ώστε κανείς να μην μένει στο περιθώριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποκαλύψει τους νικητές, τις Ευρωπαϊκές πόλεις – πρότυπα, στην τελετή απονομής των βραβείων «Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Ένταξης και Διαφορετικότητας 2024» που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 25 Απριλίου 2024. Η Ευρωπαία Επίτροπος, αρμόδια για την Ισότητα, Helena Dalli, θα είναι η συντονίστρια της εκδήλωσης, όπου θα συμμετάσχουν δήμαρχοι, αξιωματούχοι, ενδιαφερόμενοι φορείς για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτρης Κ. Καραμάνης δηλώνει υπερήφανος για την υποψηφιότητα του Δήμου μας στα Ευρωπαϊκά βραβεία αναγνωρίζοντας τα οφέλη των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που έχουν υλοποιηθεί στην πόλη μας και τονίζοντας ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να διεκδικεί προγράμματα που ευνοούν συμπολίτες μας με ευαλωτότητες προσφέροντάς τους καλύτερη ποιότητα ζωής. Επιπλέον, ευχαριστεί το προσωπικό που έχει συμβάλλει στην άρτια ολοκλήρωση των προγραμμάτων και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου ευάλωτων συμπολιτών μας ενισχύοντας τη δημιουργία μιας συνεκτικής και δίκαιης κοινωνίας καθώς και τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές που συνέβαλαν και στήριξαν τις παραπάνω δράσεις.

 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content