Το θρίλερ στις Σέρρες τον Μάιο του 2022: Η καταγγελία για δυο τρένα που παραλίγο να συγκρουστούν

Περιστατικό παρόμοιο με αυτό των Τεμπών αποκαλύπτεται ότι είχε συμβεί πριν από 10 μήνες, στις 23 Μαϊου του 2022, στον σταθμό των Σερρών, όταν ακινητοποιήθηκε επιβατική αμαξοστοιχία γεμάτη κόσμο και ταυτόχρονα δόθηκε εντολή σε εμπορικό τρένο να διέλθει από το ίδιο σημείο.

Σύμφωνα με το Mega, τότε η επιβατική αμαξοστοιχία 3634 ακινητοποιήθηκε στον σταθμό των Σερρών. Αντί να δοθεί εντολή να αποσυρθεί το τρένο με μηχανή εφεδρείας, δίνεται εντολή σε εμπορευματική αμαξοστοιχία να κατευθυνθεί και αυτή στις Σέρρες. Σε έναν σταθμό που δεν λειτουργεί και δεν υπάρχει σταθμάρχης. Τα δύο τρένα είναι πλέον σε τροχιά σύγκρουσης.

Η ανάρτηση-καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ μετά το περιστατικό με τα τρένα στις Σέρρες

«Δεν λειτουργούσε και άρα δεν ήταν εφικτό να διευθετηθούν οι αλλαγές (κλειδιά) σε παρακαμπτήριο, για να μην υπάρξει σύγκρουση των 2 τρένων (κινούνταν και τα 2 επί μονής γραμμής)».

Μόλις έγινε αντιληπτό τι συνέβη, δίνεται εντολή σε εργάτη γραμμής να πάει στον σταθμό Σερρών με κλειδούχο για να κάνουν τις αλλαγές και να γλιτώσουν την σύγκρουση.

Και συνεχίζεται στην καταγγελία της ΠΕΣΟΣΕ: «Η διάλυση όμως που επικρατεί στον ΟΣΕ δεν έχει τέλος. Ο συνάδελφος εργάτης γραμμής και ο συνάδελφος κλειδούχος που κατέφθασαν στον σταθμό Σερρών διαπίστωσαν ότι δεν είχαν τα κλειδιά του σταθμού Σερρών για να εισέλθουν στο κτίριο και να πάρουν τα απαραίτητα εργαλεία για τις απαιτούμενες ενέργειες».

«Ζητήθηκε μετά από κάποιο λάθος το οποίο είχε γίνει, να γίνει αλλαγή κλειδιού στο σταθμαρχείο Σερρών, το οποίο ήταν κλειστό. Ήδη υπήρχε κίνδυνος αυτό το ανθρώπινο λάθος, να έχει μια τραγική εξέλιξη, γιατί δεν μπορούσαν να βρούνε τον υπεύθυνο, ώστε να ανοίξει την πόρτα του σταθμαρχείου και να γίνει αυτή η αλλαγή κλειδιού», είπε ο Πασχάλης Τόσιος, δημοσιογράφος.

Το δυστύχημα αποφεύχθηκε τελευταία στιγμή χάρη σε έναν συνταξιούχο σταθμάρχη

Ποια λύση βρέθηκε τελικά; Το δυστύχημα που ενδεχομένως θα στοίχιζε δεκάδες ζωές αποφεύχθηκε χάρη σε έναν συνταξιούχο σταθμάρχη.

«Πανικόβλητος ο υπηρεσιακός μηχανισμός του ΟΣΕ και μπροστά σε ένα ενδεχόμενο δυστύχημα που θα στοίχιζε ανθρώπινες ζωές, κάλεσε συνταξιούχο σταθμάρχη της περιοχής που είχε (πως άραγε βρέθηκαν στην κατοχή του) κλειδιά του σταθμού Σερρών και του ζήτησε να ανοίξει άμεσα το κτίριο, όπως και έκανε», γράφει στην καταγγελία της η ΠΕΣΟΣΕ.

Η καταγγελία της ΠΕΣΟΣΕ καταλήγει με μια δυστυχώς προφητική φράση: «Προειδοποιούμε ότι, αν συνεχιστούν οι εγκληματικές αυτές παραλείψεις και ενέργειες θα κοστίσουν ανθρώπινες ζωές».

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content