Θηβαϊκή Καινοτομία: Κρίτων Drone Technologies Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων

Θηβαϊκή Καινοτομία: Η Κρίτων Drone Technologies, παρουσιάζει το  πρώτο Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων Drone (KR1) για την Άμεση Αντιμετώπιση Κρίσεων.

Η KDT σχεδίασε και  κατασκεύασε το KR1, ένα αυτόνομο κινητό κέντρο επιχειρήσεων και ελέγχου σχεδιασμένο να αναμεταδίδει  κρίσιμες πληροφορίες και οπτικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Αυτό το τεχνολογικό επίτευγμα αποτελεί ισχυρό εργαλείο για την πρόληψη και διαχείριση κρίσεων, παρέχοντας ζωτικής σημασίας πληροφορίες στις ομάδες επέμβασης και έκτακτης ανάγκης, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και πόρους.

Τα δεδομένα μπορούν να διατεθούν σε απευθείας μετάδοση στα συντονιστικά κέντρα της χώρας μας, επιτρέποντας στις ομάδες διοίκησης να λάβουν ενημερωμένες αποφάσεις και  να κατευθύνουν πιο αποτελεσματικά τις δυνάμεις, τους σε άμεσο χρόνο και πάντα με προτεραιότητα τη δημόσια ασφάλεια.

Το KR1, έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτικές πτήσεις εθελοντικά πάνω από το δάσος του Μοσχοποδίου  Θήβας, με σκοπό την πρόβλεψη και προστασία, αξιοποιώντας την τεχνολογία μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Drones) και την χρήση θερμικών καμερών.

Ο Γιώργος Χατζηνικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της Kriton Drone Technologies, δήλωσε:

“Καθώς βλέπουμε τις καταστροφικές πυρκαγιές να πλήττουν τη χώρα μας αλλά και την πόλη μας, θέλουμε να κάνουμε το παν για να βοηθήσουμε. Πιστεύουμε ότι το κινητό μας κέντρο ελέγχου drone μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για την Πολιτική Προστασία.

Σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε το KR1 ενσωματώνοντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία της αγοράς, για να δημιουργήσουμε ένα κινητό κέντρο διοίκησης άνευ προηγουμένου. Αυτό το υπερσύγχρονο όχημα θέτει νέα πρότυπα στην αντιμετώπιση κρίσεων.

Είμαστε έτοιμοι  να αναπτύξουμε το όχημα μας όπου χρειάζεται και να συμβάλουμε στην προστασία των κοινοτήτων μας.”

Σύνταξη: Αργυροπούλου Δέσποινα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content