Θήβα: Σωτήρης Καραμαγκιώλης “4 χρόνια από τη ζωή μας”

Είναι άσχημο ή ανέντιμο να μηδενίζεις ή να υποτιμάς τις προσπάθειες του ανθρώπου ή των ανθρώπων, στους οποίους έδωσες την εντολή να αγωνισθούν για τα δίκαιά σου με ισοπεδωτικό και απαξιωτικό τρόπο.

Είτε θέλουμε είτε όχι, όσοι εκτίθενται στην πολιτική (ακόμη και εκείνοι που ενδιαφέρονται για το προσωπικό τους όφελος, με ότι σημαίνει αυτό) θέλουν να αφήσουν κάτι αξιομνημόνευτο πίσω τους, ώστε να μπορούν να αποδείξουν το πέρασμά τους από τα κοινά.

Με το πνεύμα αυτό, απαιτώ από τον εαυτό μου, να μη διολισθίσει στις δοξασμένες, και για κάποιους, αλάνθαστες παλαιομοδίτικες τακτικές των πολιτικών του καφενείου και της εξέδρας, αποσκοπώντας την ισοπέδωση και απαξίωση του έργου του αντιπάλου.

Εξηγούμαι κατ’ αυτό τον τρόπο από την αρχή, διότι είμαι ασυζητητί υπέρμαχος της ενότητας των δυνάμεων που αποσκοπούν σε ένα καλό αποτέλεσμα για το σύνολο (αυτό σημαίνει για εμένα προοδευτικός, και όχι το πολιτικό χρώμα ή δόγμα).

Και επειδή ίσως λόγω τύχης, ίσως λόγω επιθυμίας, ίσως λόγω “οικονομίας” βρισκόμαστε ενώπιον μίας ιστορικής συγκυρίας κατά την οποίαν συνασπίσθηκαν τρεις υποψήφιοι Δήμαρχοι, αφήνοντας κατά μέρος τα προσωπικά τους “θέλω”, προκειμένου να αποτελέσουν την εναλλακτική επιλογή έναντι στην υπάρχουσα και απερχόμενη δημοτική κατάσταση.

Είναι φανερό ότι οι προσπάθειες ενότητας ενοχλούν όσους επιθυμούν να απασχολούν τους πολίτες μέσα από πελατειακούς διαδρόμους, τον γνωστό λαβύρινθο της παλαιολιθικής και αποστεομένης πολιτικής συμπεριφοράς, μέσα από χρώματα, δόγματα, λάσπες και κατηγόριες του τρύπιου τάληρου.

Προκειμένου λοιπόν οι δυνάμεις αυτές,διότι πράγματι έχουν ανεξάντλητες δυνάμεις και τακτικές χειραγώγησης του λαού, όπως ο καλός ποιμένας το κοπάδι του, τοποθετούνται από τώρα και μέχρι τις εκλογές με τα γνωστά απολιτίκια περί “προοδευτικών”, περί “συντηρητικών”, περί δεξιών, αριστερών, πατριωτών, κουμουνιστών και λοιπών άλλων εκπροσώπων της πολιτικής αποχέτευσης του περασμένου αιώνα.

Από τις αποχετεύσεις όμως, ως γνωστόν, παράγεται μόνο ένα προϊόν: η δυσοσμία!!

γεγονός είναι ότι αυτή   η ένωση ήρθε να ταράξει τα νερά της στασιμότητας, επιθυμώντας να δείξει ότι είναι δυνατό να ομονοήσουν ακόμη και πολιτικά αντίρροπες δυνάμεις, όταν προτάσσεται το καλό του τόπου.

Ο συνδυασμός “Συνεργασία για την Ανάπτυξη” δεν είναι επικοινωνιακό δημιούργημα επαγγελματιών επικοινωνιολόγων.

Δε στηρίζεται σε κούφια λόγια με γκρεμούς και καιάδες.

Είναι συνειδητή απόφαση των συμετεχόντων σε αυτόν να δηλώσουν πρόθυμοι να συνεργασθούν για την προοπτική ανάπτυξης του Δήμου μας, της πόλης και των χωριών μας, πέραν από κάθε προσωπικές υστεροβουλίες και φιλοδοξίες.

Απόδειξη είναι η σφοδρή κριτική που δέχεται ο συνδυασμός από την πρώτη στιγμή με επιχειρήματα του τύπου είναι “όλοι ίδιοι”, κυρίως από εκείνους που εκφράζουν επιθυμία για διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης.

Και όπως ανέφερα στην αρχή, δεν θέλω να μηδενίσω το έργο κανενός και τον ευχαριστώ που κατέβαλε τις προσπάθειες που κατέβαλε. Είμαι βέβαιος ότι έκανε αυτό που μπορούσε.

Απλώς μέχρι εκεί μπορούσε!!!!

Απλώς αυτό που μπορούσε ήταν να ανακαλύψει ότι δεν μπορούσε τελικά!!!

Σε αυτό το ελάχιστο μπορώ στοιχήθηκε όμως ένας δήμος ολόκληρος μία πόλη και 17 χωριά.

Σε αυτό το ελάχιστο μπορώ δέθηκαν πάνω από 30.000 ενεργοί πολίτες που διψούν για Ανάπτυξη και για Ποιότητα Ζωής.

Εμείς που θέλουμε λοιπόν ένα μέλλον διαφορετικό από αυτό που μας υποδεικνύει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή…

Εμείς που κάνουμε τη Συνεργασία πολιτική πράξη και όχι επικοινωνιακό σύνθημα…

Εμείς που αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι αξίζουμε το γκρεμό και τον καιάδα….

Απαντούμε στην κακοδαιμονία του παρελθόντος με το συνδυασμό Συνεργασία για την Ανάπτυξη, βασιζόμενοι στην ενότητα των δυνάμεων που έχουν την πρόοδο σαν πολιτεία ζωής και όχι σαν σύνθημα του αμφιθεάτρου…

Πλάθουμε την ιστορία μας μέσα από τη συλλογικότητα για το καλό όλων μας. 

Αν κι εσύ μπορείς να υποτάξεις την  ατομικότητά σου στην υπηρεσία του κοινού συμφέροντος δεν μπορείς να λείπεις από την παρέα μας.

Συνεργασία στις 8 Οκτώβρη για να έχουμε Ανάπτυξη στις 9 του μήνα!!!

Καλό αγώνα

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content