Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής στο ΚΕΠΒ Θηβών- Αγιασμός στην Πυροσβεστική Λεβαδείας – Θ. Λειτουργία Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων

Το μεσημέρι της Τρίτης 26 Μαρτίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος μετέβη στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θηβών, όπου παρευρέθηκε και τέλεσε Δέηση κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων από τον απερχόμενο Διοικητή κ. Πέτρο Φωτιάδη στο νέο Διοικητή του Κέντρου κ. Κωνσταντίνο Σιρλαντζή, παρουσία του στρατηγού του όπλου, των πολιτικών και τοπικών αρχών, αξιωματικών, εφέδρων και στρατιωτών του Κέντρου. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον απερχόμενο Διοικητή καθώς και στο νέο Διοικητή υγεία και δύναμη στο πολυεύθυνο έργο τους.

Το πρωί της Τετάρτης 27 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς και τέλεσε Αγιασμό παρουσία του Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βοιωτίας κ. Κωνσταντίνου Πούλου, του Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς κ. Χρυσοβαλάντη Ζαμπέτογλου, αξιωματικών και εργαζομένων. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους Πυροσβέστες κάνοντας ένα οδοιπορικό στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή και στα κεφάλαια της μετάνοιας και της αληθινής νηστείας και ευχήθηκε σε όλους υγεία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

Το εσπέρας της Τετάρτης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λεύκτρων με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων του χωριού. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου  και το προαιώνιο σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία των ανθρώπων, ενώ εξήρε την τάξη και την κατάνυξη με την οποία συμμετείχαν οι πιστοί στη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, και ευχήθηκε σε όλους καλό υπόλοιπο της Αγίας Τεσσαρακοστής.

ΦΩΤΟ

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content