Τέμπη: “Ο γιατρός δεν εξέτασε ποτέ τον επιθεωρητή Λάρισας”

Ο γιατρός, που υπέγραψε την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή, έδρασε «εξυπηρετώντας» τον προϊστάμενό του και δρώντας κατόπιν εντολής του.

Εκδόθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ σχετικά με την αναρρωτική άδεια που χορηγήθηκε στον επιθεωρητή της Λάρισας, ο οποίος, επικαλούμενος προβλήματα με τη μέση του, λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του ως προς τα αίτια του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο γιατρός, που υπέγραψε την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή, δεν τον εξέτασε, αλλά έδρασε «εξυπηρετώντας» τον προϊστάμενό του και δρώντας κατόπιν εντολής του.

Την ίδια στιγμή, ο διευθυντή της Νευροχειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, Νικόλαος Χαυτούρας, παραδέχτηκε την γνωριμία του με τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, ωστόσο, όπως κατέθεσε, δεν γνώριζε την ιδιότητά του.

Μάλιστα, ο κ. Χαυτούρας, μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, τέθηκε εκτός των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο θα ήταν υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές.

Το πόρισμα

«Από την ένορκη εξέταση του μάρτυρα Α. Μ. προκύπτει ότι δεν εξέτασε καθόλου τον ασθενή και χορήγησε αναρρωτική άδεια, χωρίς τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων κατόπιν εντολής του προϊσταμένου του.

»Από την ένορκη εξέταση του μάρτυρα Νικόλαου Χαυτούρα προκύπτει ότι ο επιθεωρητής του ΟΣΕ ήταν γνωστός του, αλλά επικαλείται ότι δεν γνώριζε την ιδιότητά του».

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content