«Ταβέρνα ο Σπύρος» στην Καλλιθέα Θηβών – Εκεί που η προβατίνα «Δεν παχαίνει, ομορφαίνει»

Σε μια πρόσφατη επίσκεψή μας στην Καλλιθέα Θηβών, μια γραφική τοποθεσία μόλις μια ώρα από την Αθήνα, 10 λεπτά από την Θήβα και 20 λεπτά από την Χαλκίδα, ανακαλύψαμε ένα κρυμμένο γαστρονομικό διαμάντι: την «Ταβέρνα ο Σπύρος». Πλατεία της Καλλιθέας, εκεί όπου η ιστορία συναντά το σήμερα, το παραδοσιακό αυτό μαγαζί, που ξεκίνησε από τον Σπύρο Σκουρτανιώτη πριν από περίπου 40 χρόνια, συνεχίζει να λειτουργεί από τη δεύτερη και τρίτη γενιά της οικογένειας.

Με το πρώτο βήμα μέσα στην ταβέρνα, νιώσαμε τη ζεστασιά και τη φιλοξενία που μόνο μια ελληνική οικογενειακή ταβέρνα μπορεί να προσφέρει. Το διακριτικό άρωμα της καλοψημένης προβατίνας, του αρνίσιου παϊδακίου και των ζουμερών μοσχαρίσιων μπριζολών πλημμύριζε τον αέρα, καλώντας μας να γευτούμε τις αγνές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας.

Καθίσαμε σε ένα τραπέζι κοντά στη σχάρα, όπου οι έμπειροι ψήστες και μάγειρες προετοίμαζαν τα πιάτα με μαστοριά και φροντίδα. Ξεκινήσαμε με μια πλούσια σαλάτα εποχής και με ντόπιο λουκάνικο, τα οποία μας έδωσαν μία γεύση από τις παραδόσεις της περιοχής. Κάθε μπουκιά ήταν μια αναμνηστική σύνδεση με την ελληνική γη και την παραδοσιακή κουζίνα.

Η κορυφαία στιγμή ήταν όταν δοκιμάσαμε την περίφημη προβατίνα, το αρνίσιο παϊδάκι και τις μοσχαρίσιες μπριζόλες. Το κρέας, τέλεια ψημένο και γεμάτο γεύση, μας έκανε να καταλάβουμε γιατί η «Ταβέρνα ο Σπύρος» αποτελεί προορισμό για τους λάτρεις της καλής ελληνικής κουζίνας. Όπως λέει και ο ιδιοκτήτης, Βασίλης Σκουρτανιώτης, η προβατίνα του «Δεν παχαίνει… ομορφαίνει!».

Το περιβάλλον, ζεστό και φιλόξενο, με τα ξύλινα τραπέζια και την παραδοσιακή διακόσμηση, συνέβαλε στη δημιουργία μιας αίσθησης οικειότητας και απλότητας. Η «Ταβέρνα ο Σπύρος» δεν είναι απλά ένα μέρος για να φας, αλλά ένας τόπος όπου οι γεύσεις και η ιστορία της Καλλιθέας Θηβών ζωντανεύουν με κάθε μπουκιά.

Καθώς αποχωρούσαμε, με το μυαλό μας γεμάτο από γευστικές αναμνήσεις, καταλάβαμε ότι η «Ταβέρνα ο Σπύρος» αποτελεί περισσότερο από έναν προορισμό για φαγητό. Είναι μια πύλη στον πλούτο και την ποικιλομορφία της ελληνικής γαστρονομίας, ένας τόπος όπου η ιστορία και η γεύση συναντούν την αυθεντική φιλοξενία. Ένας προορισμός που σίγουρα θα επισκεφτούμε ξανά.

Η ταβέρνα είναι ανοιχτή καθημερινές βραδινές ώρες και Σαββατοκύριακα μεσημέρι και βράδυ. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας τα Σαββατοκύριακα προτείνουμε να κάνετε κράτηση.

Extra tip: Τα Σαββατοκύριακα το κατάστημα έχει και Κοκορέτσι Σούβλας, Κοντοσούβλι Σούβλας και κάποιες φορές Αρνί στη Σούβλα.

Ταβέρνα ο Σπύρος – Καλλιθέα Θηβών – 22620 94273

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content