Ταγκαλέγκας: Καταδικάζουμε απερίφραστα την στοχοποίηση δημοσιογράφου από τον Δημήτρη Καραμάνη

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη στοχοποίηση του δημοσιογράφου του STAR Κεντρικής Ελλάδας, Θανάση Μερτζάνη, από τον Δήμαρχο Λεβαδέων, Δημήτρη Καραμάνη.
Η προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης δημοσιογραφίας και η στοχοποίηση εκείνων που ασκούν κριτική, όπως επιτάσσει ο ρόλος τους, αποτελεί σοβαρή προσβολή στους δημοκρατικούς θεσμούς και στις θεμελιώδεις ελευθερίες.
Είναι απαράδεκτο να ασκείται οποιασδήποτε είδους πίεση ή εκφοβισμός σε βάρος δημοσιογράφων, ειδικά όταν γίνεται με μεθοδευμένο τρόπο.
Ο κ. Καραμάνης μεθόδευσε με απαράδεκτο τρόπο την στοχοποίηση του κ. Μερτζάνη, παρεμβαίνοντας αρχικά σε ραδιοφωνική εκπομπή μόνο για να καταγγείλει τον κ. Μερτζάνη, κι ακολούθως οικειοποιήθηκε την διαδικτυακή σελίδα του Δήμου Λεβαδέων, στοχοποιώντας εκ νέου τον δημοσιογράφο, ταυτίζοντας τον με το φαινόμενο της διαστρεβλωτικής δημοσιογραφίας.
Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας καταδίκασε με δελτίο τύπου την πρακτική του Δημάρχου Λεβαδέων, όμως ο κ. Καραμάνης επιμένει στο λάθος, απαντώντας εμμονικά στην Ένωση Συντακτών.
Μάλιστα, δεν δίστασε να εργαλειοποιήσει και την περίοδο χάριτος που του προσφέρουμε, λέγοντας ότι καμία φωνή της αντιπολίτευσης δεν αντέδρασε.
Υπενθυμίζουμε στον Δήμαρχο ότι το καθήκον του είναι να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να σέβεται την ελεύθερη έκφραση και όχι να καταγγέλλει την δημοσιογραφική κριτική.
Απαιτούμε από τον Δήμαρχο να μην περιμένει μόνο κολακείες από δήθεν «δημοσιογραφικές» ομάδες του διαδικτύου, αλλά να είναι έτοιμος να ακούσει την κριτική των δημοσιογράφων, ώστε συνεχώς να βελτιώνεται η διοίκηση του Δήμου.
Ζητούμε από τον Δήμαρχο να βάλει φρένο στην κατηφορική του πορεία, μέσα από την οποία κατηγορεί δημοσιογράφους ότι ασκούν περισσότερη κριτική σε αυτόν από τον προηγούμενο Δήμαρχο.
Να μην σπέρνει αυτές τις πρακτικές στον δημόσιο λόγο, για να μην θερίσει αντιδράσεις όταν σε λίγες μέρες θα δημοσιευτεί ο ορισμός του συνεργάτη του – δημοσιογράφου.
Εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε αυτές τις πρακτικές. Δεν το κάναμε και δεν θα το κάνουμε.
Καλούμε τον Δήμαρχο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον δημοσιογράφο Θανάση Μερτζάνη και να μην επαναλάβει αντίστοιχη πράξη στοχοποίησης δημοσιογράφου.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content