Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων με θέμα την έδρα του πρωτοδικείου: «Δεν αντιδικούμε με κανέναν. Διεκδικούμε το αυτονόητο»

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων με στόχο την διασφάλιση της παραμονής της έδρας του Πρωτοδικείου στη Λιβαδειά

Στο πλαίσιο των ενεργειών που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Λεβαδέων και ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κ. Καραμάνης σε σχέση με το θέμα του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 το απόγευμα έκτακτη διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με στόχο την διασφάλιση της παραμονής της έδρας του Πρωτοδικείου στη Λιβαδειά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης  εκφράστηκε η διαφωνία με τις προθέσεις υποβάθμισης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς στα πλαίσια της δρομολογούμενης αναμόρφωσης του Δικαστικού Χάρτη της χώρας, που προτείνει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Επισημάνθηκε η ανάγκη να παραμείνουν και τα δύο Πρωτοδικεία Λιβαδειάς και Θήβας, τα οποία μάλιστα υπάγονται και σε διαφορετικά Εφετεία σε Λαμία και Χαλκίδα αντίστοιχα, ενώ παράλληλα τονίστηκε πως σε περίπτωση που τελικά ληφθεί απόφαση για διατήρηση ενός Πρωτοδικείου στη Βοιωτία, αυτό που πρέπει να παραμείνει είναι το Πρωτοδικείο της πρωτεύουσας του νομού, στη Λιβαδειά.

Παράλληλα από την πλευρά του Δημάρχου Λεβαδέων έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης των ανώτερων κυβερνητικών και θεσμικών παραγόντων που θα συμμετάσχουν στην λήψη της τελικής απόφασης .

Επίσης, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 έχει οριστεί συνάντηση στο Υπ. Δικαιοσύνης με τον Υπουργό κ. Γιώργο Φλωρίδη, με τη συμμετοχή των Δημάρχων Λεβαδέων, Ορχομενού, Διστόμου- Αράχωβας- Αντίκυρας και Αλιάρτου – Θεσπιέων, καθώς και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Βασίλη Δαλαμάγκα.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Δημήτρης Καραμάνης, δήλωσε εμφατικά αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ότι είναι αυτονόητη η παραμονή του Πρωτοδικείου στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θεωρείται αναγκαία και χρήσιμη και η παραμονή του πρωτοδικείου της Θήβας.

«Δεν αντιδικούμε με κανέναν. Διεκδικούμε το αυτονόητο», τόνισε στο τέλος της συνεδρίασης ο κ. Καραμάνης.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content