Συναγερμός για «ασφυξία» στα νοσοκομεία: Έρχονται εμβολιασμοί για τον κορονοϊό και στα φαρμακεία

Η έξαρση του κορονοϊού και γενικότερα των αναπνευστικών λοιμώξεων έχει επιβαρύνει ήδη σημαντικά το υπουργείο Υγείας: Πώς σχεδιάζει να απαντήσει στην έξαρση κρουσμάτων η κυβέρνηση
Αγώνα δρόμου – για να μπορέσουν να επεκταθούν οι εμβολιασμοί για κορονοϊό και στα φαρμακεία – ξεκινά το υπουργείο Υγείας έπειτα και από τη συνάντηση που είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης με εκπροσώπους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι γιατροί του συστήματος υγείας καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν συνδυασμούς αναπνευστικών λοιμώξεων, καθώς η εξάπλωση του κορονοϊού συνοδεύεται φέτος και από γρίπη ή αναπνευστικό συγκυτιακό ιό – επιδεινώντας την κλινική κατάσταση των ασθενών. Μάλιστα τα συμπτώματα της γρίπης, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πιο βαριά απο ότι προηγούμενες χρονιές.

Το υπουργείο Υγείας καλεί τώρα σε άμεσο εμβολιασμό του πληθυσμού με το επικαιροποιημένο εμβόλιο του κορονοϊού, αλλά και το εμβόλιο της γρίπης, προκειμένου να αποφευχθούν βαριές λοιμώξεις που θα χρειαστούν νοσηλεία.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, σχεδιάζεται μια μεγάλη καμπάνια για να «πείσει» η κυβέρνηση τους πολίτες για την αξία του εμβολίου στη δημόσια υγεία. «Θα σκεφτούμε όλους τους τρόπους για να φτάσει σε όλους το εμβόλιο» είπε ο υπουργός.

Από τους 378 βαριά νοσούντες είχαν κάνει το εμβόλιο… δύο
Οι ειδικοί τονίζουν πως μπορεί να μην αποφεύγεται η προσβολή είτε από γρίπη είτε από κορονοϊό, όμως μπορεί να αποφευχθεί η βαριά νόσηση, αφού από τα 378 άτομα που μέχρι σήμερα έχουν χρειαστεί εντατική νοσηλεία, μόνο τα 2 ήταν εμβολιασμένα!

Οι συνδυασμοί που «κυκλοφορούν» μέχρι στιγμής αφορούν γρίπη και κορονοϊό, κορονοϊό και αναπνευστικό συγκυτιακό ιό ή γρίπη και αναπνευστικό συγκυτιακό ιό.

Ειδικά μάλιστα για τον τελευταίο, υπάρχει ο κίνδυνος μετά τη νόσηση να εμφανιστεί και… στρεπτόκοκκος.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content