Σύλλογος εργαζομένων ΓΝ Λιβαδειάς -ΟΧΙ στις απολύσεις συμβασιούχων εργαζόμενων στις δομές υγείας

Σύλλογος εργαζομένων ΓΝ Λιβαδειάς -ΟΧΙ στις απολύσεις και την εργασιακή ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων εργαζόμενων στις δομές υγείας

Αγανάκτηση προκαλεί η συνεχιζόμενη κοροϊδία στους χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους από όλες τις κυβερνήσεις, που «αναγνωρίζουν την προσφορά μας» αλλά αρνούνται το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση με πλήρη δικαιώματα.

Αντιμέτωποι με απόλυση είναι χιλιάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στην καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση δεκάδων δημόσιων μονάδων υγείας, που έβαλαν πλάτη καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, στηρίζοντας έμπρακτα τα νοσοκομεία μας και τους ασθενείς, καθώς η «αναγνώριση της προσφοράς τους», από την κυβέρνηση της ΝΔ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων και ΥΠΕ είναι η σταδιακή απόλυση τους και η ιδιωτικοποίηση των αντίστοιχων υπηρεσιών.

Μόνοι κερδισμένοι είναι οι ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες, δεδομένου ότι έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι η ιδιωτικοποίηση σημαίνει παραβίαση ακόμη και στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους και πολύ μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας.

Παρόλο που έχει περάσει σχεδόν 1,5 μήνας από τη δέσμευση για παράταση 3 μηνών, ούτε και αυτό ΑΚΟΜΑ δεν έχει ψηφιστεί, από μια κυβέρνηση που έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ικανή και γρήγορη σε ψήφιση νόμων που χειροτερεύει ραγδαία την ζωή μας!!!!

Για το Γ.Ν. Λιβαδειάς αυτό σημαίνει ότι για ακόμα μια φορά περίπου 20 συνάδελφοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, από Δευτέρα είναι στον «αέρα», χωρίς σύμβαση, χωρίς να ξέρουν ούτε αν θα ανανεωθούν ούτε καν αν πληρωθούν!!! 

Όλοι οι συνάδελφοι με όποια μορφή εργασίας είναι πολύτιμοι.

Ήρθε η στιγμή να αναγνωριστεί η προσφορά τους στο ΕΣΥ .

Στην κατεύθυνση αυτή ζητάμε συνάντηση με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και διεκδικούμε:

  • Δέσμευση ότι όλοι οι συνάδελφοι θα παραμείνουν στην εργασία τους.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • OXI στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), καταργήσεις, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΛΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ                                                                                 ΠΕΠΠΑ ΣΩΤΗΡΙΑ

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content