Στην Άμφισσα ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης την Παρασκευή 28 Απριλίου 

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί στην Άμφισσα το απόγευμα της Παρασκευής, 28 Απριλίου 2023, εκδήλωση συμβολικής φύτευσης υπεραιωνόβιας ελιάς, η οποία και θα σημάνει την έναρξη του σπουδαίου έργου ανασυγκρότησης – αναγέννησης του Ελαιώνα της Άμφισσας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Δελφών και την ομάδα του έργου «Ξαναφυτεύουμε τους Καμένους Δελφικούς Ελαιώνες», στις 5:00 μμ, σε χώρο του Πάρκου Ελιάς, στην είσοδο της πόλης της Άμφισσας.

Η εκδήλωση εστιάζει στην πολύ σημαντική διαδικασία φύτευσης 30.000 δενδρυλλίων ελιάς, τα οποία ως δωρεά θα αποδοθούν στους 450 πληγέντες αγρότες της περιοχής, στο νέο Διαχειριστικό Φορέα του Ελαιώνα, καθώς και στις παρεμβάσεις που δρομολογούνται, μέσω έργων ή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οι οποίες θα οδηγήσουν στην επόμενη ημέρα, την ημέρα αναγέννησης του ιστορικού Ελαιώνα.

Ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, παράλληλα με τη φύτευση υπεραιωινόβιας ελιάς στον χώρο της εκδήλωσης, θα αποκαλύψει αναμνηστική στήλη του έργου.

Ο Δήμος Δελφών καλεί στην εκδήλωση τους άμεσα εμπλεκόμενους του έργου, τους αγρότες της περιοχής, του τοπικούς παράγοντες που συνετέλεσαν σε αυτό, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content