Στενή Ευβοίας: Η «βασίλισσα του χιονιού» και της Δίρφυς

Πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά και δημοφιλή χωριά της Εύβοιας, πνιγμένο στα δάση, με ρυάκια και γραφικές βρυσούλες να συμπληρώνουν το ήδη μαγευτικό τοπίο.


Προικισμένη με πλούσια φύση, τρεχούμενα νερά όλο το χρόνο και εύκολη πρόσβαση από την Χαλκίδα, η Στενή Ευβοίας ή Στενή Δίρφυος αποτελεί ιδανική λύση για όσους επιθυμούν μία σύντομη απόδραση σε έναν απροσδόκητα όμορφο και προσιτό χειμερινό και όχι μόνο προορισμό.


Η Στενή Ευβοίας ανήκει στον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων και απέχει χιλιομετρικά από Αθήνα 108 χλμ και από Χαλκίδα 32 χλμ. Ο εντυπωσιακός ορεινός όγκος της Δίρφυς δεσπόζει στο τοπίο της Εύβοιας, είναι το ψηλότερο βουνό του νησιού με 1.743 μέτρα υψόμετρο και προσφέρει μοναδική θέα στο Αιγαίο και τις καταπράσινες πλαγιές της κεντρικής Εύβοιας.

Επιπλέον, είναι ξακουστό βουνό για τις σημαντικές χιονοπτώσεις καθώς έχουμε δει απίστευτες εικόνες με ένα+ μέτρο χιόνι μέσα στο χωριό της Στενής.

Η Στενή λοιπόν βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μέτρων, στις παρυφές του ψηλότερου βουνού της Εύβοιας, της Δίρφυς (1.743μ). Τα σπίτια της είναι χτισμένα στης πλαγιές του βουνού κατά μήκος της ρεματιάς, ενώ στα αριστερά και απέναντι τους, δεσπόζει το συγκρότημα βράχων Καραούλι.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content