Έργο αναβάθμισης υποδομών αποχέτευσης στα Οινόφυτα

Σημαντικό έργο προϋπολογισμού 1.200.000,00 € για αναβάθμιση υποδομών αποχέτευσης ακαθάρτων στη Δ.Κ. Οινοφύτων υπέγραψε ο δήμαρχος Βασίλης Περγάλιας.

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αναβάθμιση υποδομών αποχέτευσης ακαθάρτων από Οινόφυτα έως ΕΕΛ» μεταξύ του δημάρχου Τανάγρας, Βασίλη Περγάλια και του εκπροσώπου της ανάδοχης Ένωσης Οικονομικών Φορέων «Κ/Ξ ΤΕΚ ΑΕ – Ακριβάκης Σπυρίδων», η οποία αναδείχθηκε μειοδότης, με μέση έκπτωση 24,30 %.

Το συνολικό κόστος του έργου, βάσει του προϋπολογισμού του, ανερχόταν στα 1.200.000,00 ευρώ και η χρηματοδότησή του θα γίνει από ιδίους πόρους του Δήμου Τανάγρας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο αφορά στην κατάργηση του υφιστάμενου αντλιοστασίου που βρισκόταν εντός του οικισμού των Οινοφύτων και παρουσίαζε συνεχείς βλάβες, με αποτέλεσμα την υπερχείλιση του στον περιβάλλοντα χώρο (κατοικημένη περιοχή) και στην κατασκευή ενός σύγχρονου προκατασκευασμένου αντλιοστασίου σε χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου, εκτός οικισμού (χώρος ανενεργής δημοτικής γεώτρησης). Επιπλέον θα αντικατασταθεί το υφιστάμενο πεπαλαιωμένο καταθλιπτικό δίκτυο από το αντλιοστάσιο στην ΕΕΛ Σχηματαρίου / Οινοφύτων με νέο, από σωλήνες HDPE, συνοδευόμενο από όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό χειρισμού / ασφαλείας.

Η εκτέλεση του έργου θα ολοκληρωθεί σε δέκα (10) μήνες.

Ο Δήμαρχος κ. Περγάλιας δήλωσε ότι : «Ένα ακόμη σημαντικό έργο, αποτέλεσμα στρατηγικού σχεδιασμού, σωστής ιεράρχησης και συντονισμένης προσπάθειας ξεκινάει στη Δ.Κ. Οινοφύτων. Με το έργο αυτό, που ήταν και πάγιο αίτημα των κατοίκων, θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα αστοχίας και παλαιότητας του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού καθώς θα συμβάλλει στην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει αταλάντευτη το έργο της που θα είναι πλούσιο, όχι μόνο στη δρομολόγηση, αλλά στην υλοποίηση σημαντικών νέων έργων. Με αποτελεσματικότητα, σχέδιο και όραμα να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο.»

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content