Σάλος στη Χαλκίδα: Κλείνει η ΔΟΥ Χαλκίδας – Το Παρασκήνιο της Απόφασης Πιτσιλή

Η απόφαση για το κλείσιμο της ΔΟΥ Χαλκίδας προκαλεί έντονες αντιδράσεις και γεννά πολλά ερωτήματα. Πώς είναι δυνατόν να κλείνει μια ΔΟΥ λόγω του ότι κάποιοι επίορκοι εφοριακοί δραστηριοποιούνταν εντός της; Τι επιδιώκει να προλάβει ο Πιτσιλής;

Η τοπική κοινωνία και ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΟΥ Χαλκίδας αντιδρούν έντονα στην αμφιλεγόμενη απόφαση του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, για το κλείσιμο της ΔΟΥ Χαλκίδας μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση των επίορκων εφοριακών.

Με την ίδια λογική, θα έπρεπε να κλείσουν τα δικαστήρια όταν αποκαλύφθηκε η δράση παραδικαστικού κυκλώματος ή να μπουν λουκέτα σε νοσοκομεία όταν εντοπίζονται επίορκοι γιατροί να παίρνουν “φακελάκια”.

Εκτός αν ο Πιτσιλής θεωρεί ότι η ΔΟΥ Χαλκίδας είναι τόσο διεφθαρμένη που εμπλέκεται μέχρι και η καθαρίστρια, προσπαθώντας να περιορίσει τις αποκαλύψεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν συνταρακτικές εξελίξεις.

Οι εργαζόμενοι είναι εξοργισμένοι. Σε συνέλευση που έγινε τη Δευτέρα 27/05/2024 στη ΔΟΥ Χαλκίδας, αποφασίστηκε η έναρξη κινητοποιήσεων για να αποτραπούν τα σχέδια της Διοίκησης για κλείσιμο της Εφορίας.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι απαιτούν απαντήσεις από τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ, κατηγορώντας την ότι επιχειρεί να θυσιάσει το σύνολο των εργαζομένων για να αποκρύψει τις δικές της ευθύνες για τα φαινόμενα διαφθοράς.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι οι κύριες ευθύνες για την κατάσταση ανήκουν σε αυτούς που διοικούν και στελεχώνουν τις υπηρεσίες τα τελευταία εννέα χρόνια. Στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις και καλούν όλους τους Συλλόγους της χώρας να πάρουν θέση, καθώς θεωρούν ότι η απόφαση αφορά ευρύτερα σχέδια για το σάρωμα των περιφερειακών ΔΟΥ.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content