Οριστική αφαίρεση της άδειας οδήγησης για όσους διαπράττουν συνεχώς τροχαίες παραβάσεις

Ακόμη και οριστική αφαίρεση της άδειας οδήγησης για όσους διαπράττουν συνεχώς τροχαίες παραβάσεις προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι οι ποινές πρέπει να εφαρμόζονται. Μάλιστα, αύριο, Τρίτη (06.09.23) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο για θέματα οδικής ασφάλειας, εντατικοποίηση ελέγχων.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπάρχουν συγκεκριμένες παραβάσεις που η κατάσταση έχει ξεφύγει τραγικά, όπως η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, παραβίαση stop, επιθετική οδήγηση, χρήση κινητού.

«Αν πρέπει να πάρουμε αυστηρότερες αποφάσεις, μια είναι η αυστηρότερη απόφαση, η αφαίρεση της αδείας οδήγησης, πολύμηνη στην αρχή, πολυετής αν το ξανακάνεις, οριστική αν είσαι συνεχώς υπότροπος», επεσήμανε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δήλωσε ότι χρειάζεται αναδιάταξη του δυναμικού της ελληνικής αστυνομίας σε κρίσιμες υπηρεσίες για την εμπέδωση της ασφάλειας του πολίτη.

Υπογράμμισε δε ότι πρέπει να σταματήσει άμεσα η αποδυνάμωση της τροχαίας και να γυρίσουν πίσω τα 250 άτομα που αποσπάστηκαν μόνο το 2023.

Τόνισε ότι θα αξιοποιηθούν τα τεχνολογικά μέσα και οι κάμερες που ήδη υπάρχουν και για τις τροχαίες παραβάσεις αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών.

Πρόσθεσε ότι έχει δοθεί ταυτόχρονα διαταγή στην ομάδα ΔΙΑΣ να αποδίδει ποινές και σε τροχαίες παραβάσεις.

Θα μπει τέλος στις «κόντρες» στην παραλιακή

Ερωτηθείς για τους αυτοσχέδιους παράνομους αγώνες στην παραλιακή Αθηνών-Σουνίου, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί σε ορισμένους ένας δημόσιος δρόμος να μετατρέπεται σε πίστα αγώνων βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και προκαλώντας ηχορύπανση.

Επεσήμανε ότι θα απαγορευτούν τέτοιες ενέργειες, η τροχαία και η αστυνομία θα παρεμβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως την Παρασκευή και το Σάββατο, όταν έγιναν και συλλήψεις.

«Παραλογισμός και σκοταδισμός» η άρνηση για τις νέες ταυτότητες

Για τις νέες ταυτότητες τόνισε ότι η οποιαδήποτε άρνηση δεν είναι τίποτα άλλο πάρα σκοταδισμός και παραλογισμός και πρόσθεσε ότι η νέα ταυτότητα δεν πλαστογραφείται και δεν θα χακάρεται.

Τέλος, είπε ότι θα υπάρχει δυνατότητα από τον Δεκέμβριο, εφόσον νομοθετηθεί, να υπάρχει στην νέα ταυτότητα ο προσωπικός αριθμός, ο αριθμός του ΑΦΜ με δυο-τρια στοιχεία, που θα επιλέγει ο πολίτης

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content