Ο καύσωνας θα επιστρέψει – Δείτε που και πότε

Επιστρέφουν οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ισπανία, τη νότια Ιταλία και την Ελλάδα, καθώς η Μεσόγειος προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ένα ακόμα κύμα υψηλών θερμοκρασιών. Μετά από μία σύντομη διακοπή από τον παρατεταμένο καύσωνα, οι θερμοκρασίες πάλι αναμένεται να ανέβουν.

Αναλυτές αναφέρουν ότι ο Αύγουστος είναι ο θερμότερος μήνας του έτους, τόσο για τις θερμοκρασίες της ξηράς όσο και τις θερμοκρασίες των ωκεανών του βόρειου ημισφαιρίου, οπότε είναι πιθανό να παρατηρηθούν περαιτέρω κύματα καύσωνα. Το καλοκαίρι αυτό χαρακτηρίστηκε από έντονες ζέστες που προκάλεσαν προβλήματα σε πολλές περιοχές, από πλημμύρες μέχρι πυρκαγιές.

Παράλληλα, υπάρχει μια αντίφαση ως προς το αν οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν σε άλλες περιοχές της Ευρώπης. Μετεωρολογικοί φορείς προβλέπουν πιο δροσερές, υγρές και ανεμοδαρμένες συνθήκες σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με θερμοκρασίες κάτω από το κανονικό επίπεδο, ενώ άλλοι αναφέρουν πιθανότητα για περαιτέρω ακραία ζέστη και ρεκόρ. Παράλληλα, οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη Μεσόγειο έχουν τεθεί σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο, αλλά οι ξηρές συνθήκες θα συνεχιστούν σε ορισμένες περιοχές, παρατηρούνται και θερμοκρασιακές διαφορές στην Ευρώπη.

Συνολικά, η κατάσταση με τον καιρό παραμένει αβέβαιη και απαιτεί προσοχή, καθώς οι ακραίες κλιματικές συνθήκες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και τις καλλιέργειες.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content