Ο κ.Μακρίδης την Τρίτη 11/7 στο e-sterea webradio με τον ΓΓ Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γραφάκος

Στην Εκπομπή Πράσινη Συμφωνία στην Επιχειρηματικότητα ο ΓΓ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κος Γραφάκος με τον Σοφοκλή Μακρίδη

Την Τρίτη 11 Ιουλίου στο e-sterea.gr webradio

Λίγα λόγια για τον κ. Γραφάκο

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

19 χρόνια στον δημόσιο τομέα
2004 ως σήμερα

Από τις 3/9/2019 είναι Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με ευθύνη τη διαχείριση του συνόλου των αποβλήτων της χώρας, με έμφαση στην αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και στη δημιουργία μεγάλων μονάδων σύγχρονης διαχείρισης των αποβλήτων σε όλη τη χώρα.

Ως Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Μεταμόρφωσης από το 2012 μέχρι 31/8/2019, συνέβαλε σε μια από τις μεγαλύτερες αναδιαρθώσεις χρέους που έχουν γίνει σε ΟΤΑ. Το χρέος απομειώθηκε κατά 600.000 ευρώ και μειώθηκε η ετήσια τοκοχρεολυτική δαπάνη κατά 700.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των κρίσιμων εκλογών του Ιουλίου του 2019 και συγκεκριμένα το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου, με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Ως Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, από το Φεβρουάριο 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, είχε σημαντική συμβολή στην κατάρτιση του Κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ως Πρόεδρος στον Διαδημοτικό Σύνδεσμο 21 ΟΤΑ, των Δήμων της Βόρειας Αττικής, το 2011, προώθησε το πρωτοποριακό Πρόγραμμα του Αστικού Παρατηρητηρίου.

Ως Δήμαρχος Μελισσίων την περίοδο 2007 – 2010 πραγματοποίησε σημαντικό έργο σε υποδομές και αστικές αναπλάσεις. Αύξησε την περιουσία του Δήμου κατά 22 εκατ. Ευρώ και αναχρηματοδότησε τα δάνεια του, με το χαμηλότερο επιτόκιο στην αγορά.

Ως Αναπληρωτής Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής από το 2004 έως το 2006, συνέβαλε στην προώθηση του Προγράμματος Αποασυλοποίησης «Ψυχαργώς».

10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα
1994-2004

Από το 1994 έως το 2004 εργάστηκε στο χρηματοοικονομικό κλάδο και στο τομέα της Επενδυτικής Τραπεζικής ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε χρηματοοικονομικά θέματα. Συμμετείχε στις ομάδες έργου που αφορούσαν την εισαγωγή μεγάλων εταιριών στο Χρηματιστήριο και σε πολλές μεγάλες συγχωνεύσεις επιχειρήσεων.

Εκπαίδευση

Υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με θέμα το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας.

Κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Κάτοχος μεταπτυχιακού Μεταπτυχιακές σπουδές στην Τραπεζική από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Μεταπτυχιακές σπουδές στον Τουρισμό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίο

Πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οικογενειακή κατάσταση

Πατέρας μιας κόρης

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content