«Ο ένας θα βλέπει τον άλλον να πεθαίνει!» – Οι εφιαλτικές τελευταίες στιγμές των εγκλωβισμένων στο υποβρύχιο

Όσο οι ώρες περνούν λιγοστεύουν οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί οι πέντε εγκλωβισμένοι στο τουριστικό υποβρύχιο, που έκανε εκδρομές στα συντρίμμια του ναυαγίου Τιτανικού στον Ατλαντικό Ωκεανό και χάθηκε την Κυριακή (18/6).

Σε περίπτωση που οι επιβάτες του μοιραίου υποβρυχίου δεν βρεθούν, όλοι τους θα καταλήξουν από ασφυξία. Ο θάνατός τους θα είναι βασανιστικός και όπως εξηγεί ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων μιλώντας στο Newsbeast «ο ένας θα βλέπει τον άλλον να πεθαίνει».
«Ο ένας θα βλέπει τον άλλον να πεθαίνει!» – Οι εφιαλτικές τελευταίες στιγμές των εγκλωβισμένων στο υποβρύχιο

«Σε μία τέτοια περίπτωση έχουμε έναν ασφυκτικό θάνατο, δηλαδή έναν θάνατο από έλλειψη οξυγόνου. Οι διαφορές σε σύγκριση με τους άλλους ασφυκτικούς θανάτους είναι ότι εδώ δεν επιδρά προφανώς κάποιος άνθρωπος αλλά είναι το ίδιο το περιβάλλον στο οποίο μειώνεται το οξυγόνο. Αυτό εμείς οι ιατροδικαστές μπορούμε να το διαπιστώσουμε γιατί συνήθως στις εν λόγω περιπτώσεις βλέπουμε σχεδόν ταυτόχρονους θανάτους και φυσικά διαπιστώνουμε τις συνθήκες που έχουμε μέσα στον χώρο.

Πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση ενός κλειστού χώρου με συγκεκριμένη ποσότητα οξυγόνου που προφανώς όταν ξεπεραστούν οι λειτουργίες των μηχανημάτων αυτόματα θα υπάρξει έλλειψη οξυγόνου» μας εξηγεί ο Γρηγόρης Λέων.
«Όλα τα άτομα ταυτόχρονα θα υποφέρουν από μία ανεπάρκεια οξυγόνου και στη συνέχεια ένα ένα θα χάνουν τις αισθήσεις τους»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας τα πρώτα λεπτά όλα τα άτομα ταυτόχρονα θα υποφέρουν από μία ανεπάρκεια οξυγόνου και στη συνέχεια ένα ένα θα χάνουν τις αισθήσεις τους καθότι το πιο ευαίσθητο όργανο του ανθρώπου είναι ο εγκέφαλος.

«Ιατροδικαστικά πλέον εμείς θα δούμε ανθρώπους που προφανώς δεν έχουν σημάδια βίας, προφανώς δεν θα έχουν άλλα χαρακτηριστικά από αυτά ενός ασφυκτικού θανάτου δηλαδή ευρύματα τα αντιμετωπίζουμε είτε σε ζωτικά όργανα όπως είναι ο εγκέφαλος, η καρδιά και οι πνεύμονες. Επίσης μπορεί να έχουμε και κάποια εξωτερικά ευρύματα όπως ασφυκτικές κηλίδες, κυάνωση ονύχων κ.ά.» συμπληρώνει ο Γρηγόρης Λέων.
«Θα είναι σχεδόν ταυτόχρονοι οι θάνατοι»

Τονίζοντας πως πρόκειται για έναν βασανιστικό θάνατο ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αναφέρει πως «σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε για ταυτόχρονες διαδικασίες κατάληξης ανθρώπων που βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Δηλαδή αναλόγως από το εάν υπάρχουν παθολογίες σε κάποια άτομα ή κάποια άλλα υποκείμενα προβλήματα μπορεί κάποιος θάνατος να επέλθει λίγο πιο πριν ή λίγο πιο μετά.

Όμως σε γενικές γραμμές θα είναι σχεδόν ταυτόχρονοι οι θάνατοι δηλαδή ο ένας άνθρωπος θα βλέπει τον άλλον να υποφέρει και να καταλήγει, να πεθαίνει μπροστά του».

«Ακόμη και οι πλέον υγιείς, πιο ανθεκτικοί θα μπορούσαμε να πούμε μέσα σε εισαγωγικά, σε αυτή την έλλειψη βλέποντας τους άλλους θα είναι σαν να βλέπουν το τέλος που έρχεται και για αυτούς» υπογραμμίζει κλείνοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr