Τιτανικός: Βίντεο δείχνουν το τρομακτικό βάθος όπου χάθηκε το βαθυσκάφος Titan

Τα βίντεο κατεβαίνουν σταδιακά σε όλο και μεγαλύτερα βάθη, τα οποία συγκρίνονται με τα ψηλότερα κτήρια του κόσμου και φυσικά μνημεία όπως το Γκραν Κάνιον.

Την ώρα που όλος ο πλανήτης παρακολουθεί τις προσπάθειες εντοπισμού του βαθυσκάφους Titan που αγνοείται στον Ατλαντικό, δύο εντυπωσιακά animation δίνουν μια εικόνα για τα αβυσσαλέα βάθη των ωκεανών όπου εξελίσσεται το θρίλερ.

Τα δύο βίντεο της ισπανικής εταιρείας τρισδιάστατων γραφικών MetaBallStudios κατεβαίνουν σταδιακά σε όλο και μεγαλύτερα βάθη, τα οποία συγκρίνονται με τα ψηλότερα κτήρια του κόσμου και φυσικά μνημεία όπως το Γκραν Κάνιον.

Το μεγαλύτερο φαράγγι του κόσμου, με μέγιστο βάθος 1.857 μέτρα, θα χανόταν εντελώς κάτω από την επιφάνεια, δεδομένου ότι το μέσο βάθος των ωκεανών σε όλο τον πλανήτη είναι 4 χιλιόμετρα.

Σε αυτό περίπου το βάθος, για την ακρίβεια στα 3.800 μέτρα, βρίσκεται ο Τιτανικός, το διασημότερο ναυάγιο του κόσμου και προορισμός του αγνοούμενου βαθυσκάφους.

To ρεκόρ του βαθύτερου γνωστού ναυαγίου ανήκει πάντως στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Samuel B. Roberts, το οποίο χτυπήθηκε από ιαπωνική νάρκη το 1944 και κατέληξε σε βάθος 6.895 μέτρων.

Συγκριτικά, το βαθύτερο σημείο των ωκεανών, η Τάφρος των Μαριανών στον Ειρηνικό, έχει μέγιστο βάθος 11 χιλιόμετρα.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content