Με σκάφη απομακρύνουν 60 άτομα από την παραλία Σαράντη

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Λόγω της επικινδυνότητας της φωτιάς εστάλη μήνυμα του «112» για προληπτική εκκένωση του οικισμού ενώ επί ποδός βρίσκονται και σκάφη για την απομάκρυνση ατόμων από την περιοχή.

Συγκεκριμένα, σε επιφυλακή λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή παραλίας Θήβας βρίσκονται σκάφη που για προληπτικούς λόγους έχουν επιβιβάσει σε δύο αλιευτικά 60 άτομα από τη παραλία Σαράντη Βοιωτίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα νεκρός εντοπίστηκε ένας βοσκός στον Πρόδρομο Βοιωτίας λόγω της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για ηλικιωμένο βοσκό (περίπου 80 ετών) ο οποίος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώσει τα ζώα, αλλά έχασε τη ζωή του. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικιωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά. Υπήρχαν όμως πυκνοί καπνοί. Πιθανολογείται οτι αυτό συνέβαλε στο να χάσει τη ζωή του. Τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr