Λιβαδειά: Διάλεξη του προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος Ιωάννη Δαγκλή

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και ο πολιτιστικός σύλλογος Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς στο πλαίσιο των διαλέξεων με σύγχρονα θέματα διαστημικής Φυσικής και Αστροφυσικής με τον τίτλο «Ταξιδεύοντας μέσα στο ηλιακό μας σύστημα», προσκαλούν στη 3η διάλεξη, με τον τίτλο:

«Η εξερεύνηση και κατανόηση του διαστήματος με δορυφόρους» και ομιλητή τον Καθηγητή Διαστημικής Φυσικής και Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος Δρ Ιωάννη Δαγκλή, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 στις 11 π.μ. στην αίθουσα «Κορτέση» της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς (Φ. Νικολάου και Ιερολοχιτών).

Είσοδος Ελεύθερη

Κύριος στόχος των διαλέξεων είναι οι μαθητές/τριες και οι πολίτες να γνωρίσουν από κοντά επιστήμονες ερευνητές διεθνούς κύρους με μεγάλη ερευνητική εμπειρία και έργο. Την επιστημονική ευθύνη φέρει ο συμπολίτης μας καθηγητής Αστροφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Λουκάς Βλάχος.

Λίγα λόγια για το θέμα της 3ης διάλεξης με τον τίτλο «Η εξερεύνηση και κατανόηση του διαστήματος με δορυφόρους»

Τα ιστιοφόρα των εξερευνήσεων της εποχής μας είναι οι δορυφόροι. Στα 66 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου, του Σπούτνικ, οι μετρήσεις των τεχνητών δορυφόρων έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες και πλούτισαν τις γνώσεις μας για τον Ήλιο, τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος, το διαπλανητικό διάστημα και, κυρίως, τα πολύπλοκα φυσικά φαινόμενα που εκδηλώνονται στο γεωδιάστημα, δηλαδή στο άμεσο διαστημικό περιβάλλον της Γης μας. Θα σταθούμε στα σημαντικότερα επιτεύγματα των δορυφορικών εξερευνήσεων και θα συζητήσουμε για τη γνώση που έχουμε αποκομίσει μέχρι σήμερα και για τις μελλοντικές μας επιδιώξεις.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content