Κύκλωμα εμπορίας βρεφών με offshore εταιρείες

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών που δρούσε στην Κρήτη. Offshore εταιρείες φέρονται να είχαν βασικοί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται, με βάση τη δικογραφία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης οι βασικοί εμπλεκόμενοι από τους εννιά μέχρι στιγμής συλληφθέντες, έξι στην Κρήτη (Χανιά), δύο στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη, στην υπόθεση του Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά.

Πρόκειται για τον επικεφαλής του Κέντρου, διακεκριμένο γυναικολόγο, έναν γιατρό εμβρυολόγο, ο οποίος επίσης ανήκε στο δυναμικό του Κέντρου, και έξι γυναίκες, τέσσερις Ελληνίδες και δύο αλλοδαπές, οι πέντε εργαζόμενες στην ιδιωτική κλινική και μία που φέρεται να επιχείρησε να πωλήσει το νεογέννητο βρέφος της.

Η δικογραφία είναι ογκώδης και τα όσα περιγράφονται σε αυτήν παραπέμπουν σε μία μεγάλη μπίζνα που φέρεται να είχε στηθεί γύρω από το Κέντρο με φόντο την λαχτάρα ζευγαριών να τεκνοποιήσουν είτε με τη διαδικασία της εξωσωματικής είτε με τη διαδικασία της παρένθετης μητέρας.
H αγοραπωλησία βρέφους και η δικηγόρος

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, οι συλλήψεις της Αθήνας αφορούν δύο Ρουμάνες, η μία είναι εργαζόμενη στο Κέντρο, η άλλη είναι αυτή που γέννησε καθ’ υπόδειξη του κυκλώματος και επιχείρησε να πουλήσει το νεογέννητο βρέφος. Φέρεται να την συνόδευσε στην Αθήνα για την αγοραπωλησία η έτερη Ρουμάνα. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι για το συγκεκριμένο βρέφος υπήρχε σε εξέλιξη παζάρι από τον Φεβρουάριο με ζευγάρι που ήθελε να αποκτήσει παιδί. Στην υπόθεση αυτή φέρεται να εμπλέκεται και μία δικηγόρος από Θεσσαλονίκη, η οποία είχε μεσολαβήσει για να τακτοποιήσει τα χαρτιά της υιοθεσίας ώστε να φαίνεται νόμιμη, όπως υποστηρίζεται.

Η σύλληψη στη Θεσσαλονίκη αφορά σε Γεωργιανή, η οποία φέρεται να έκανε τη … μεσίτρια, καθώς έβρισκε γυναίκες από άλλες χώρες και τις μετέφερε στα Χανιά.

Οι αλλοδαπές γυναίκες που είχαν οδηγηθεί, όπως έγραψε το Cretalive,. στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων από νωρίς και κατέθεταν παρουσία ψυχολόγου, βρίσκονται σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης και φέρονται να είχαν υποβληθεί σε ορμονοθεραπείες προκειμένου να κυοφορήσουν και να δώσουν τα παιδιά.
Με υπεράκτιες εταιρείες το κύκλωμα

Από 70.000 έως 100.000 το «πακέτο» κάθε προγράμματος παρένθετης μητρότητας. Τα ηγετικά στελέχη στα οποία συγκαταλέγονται οι δύο γιατροί και δύο εργαζόμενες, η Ρουμάνα και η υπεύθυνη του προγράμματος παρένθετης μητρότητας, φέρονται με εταιρείες offshore σε Σκόπια, Αλβανία και Αμερική.

Οι κοπέλες που χρησιμοποιούνταν στεγνά από το κύκλωμα για να κυοφορήσουν τα κατά παραγγελία βρέφη, λάμβαναν μηνιαίο εισόδημα από 300 έως 600 ευρώ. «Είχαμε ανάγκη από χρήματα» υποστηρίζουν, λέγοντας ότι δεν είχαν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης αλλά και τους κινδύνους που υπέβαλαν τους εαυτούς τους.

Στο Κέντρο, όπως έγραψε το Cretalive, απευθύνονταν ζευγάρια από την Κρήτη, την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη, ακόμα και από τη μακρινή Αυστραλία. Τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αφορούν, όπως προαναφέρθηκε, σε εγκληματική οργάνωση για εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου, παραβάσεις του νόμου περί υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία-απάτη, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις κ.α.

Το κύκλωμα, όπως υποστηρίζεται, φέρεται να έβρισκε νεαρές γυναίκες από χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, τις οποίες χρησιμοποιούσε έναντι αμοιβής είτε ως παρένθετες μητέρες είτε ως δότριες ωαρίων και τους εξασφάλιζε διαμονή, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Μία δικογραφία χαώδης και σοκαριστική αφού με βάση τα όσα περιγράφονται, διακεκριμένοι επιστήμονες, είχαν στήσει «βιομηχανία» με φόντο το όνειρο απόκτησης ενός παιδιού. Κατά την ΕΛ.ΑΣ, το «δίκτυο» είχε διασυνδέσεις διεθνώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το ΣΔΟΕ έχει εμπλοκή στις έρευνες, ως προς το “ξεσκόνισμα” των οικονομικών στοιχείων του Κέντρου

Πηγή: Cretalive.gr

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content