Κατεδαφίζεται η γέφυρα στην Αθηνών – Κορίνθου μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου

Σοβαρές ζημιές φαίνεται να έχει υποστεί η αερογέφυρα κάτω από την οποία σημειώθηκε η έκρηξη και η φωτιά στην Εθνική Οδό. Χθες πριν από τα μεσάνυχτα ανετράπη ένα βυτιοφόρο που μετέφερε βενζίνη στο ύψος του 75ου χλμ. στο ρεύμα προς Κόρινθο στον Ισθμό.

Μετά την κατάσβεση της φωτιάς, απομακρύνθηκε η άμορφη μάζα σιδερικών που είχαν απομείνει από το βυτιοφόρο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας που υπέστη ζημιά από το υψηλό θερμικό φορτίο.

Λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου που προκλήθηκε, έγιναν αλλεπάλληλες εκρήξεις, και ήταν δύσκολη η προσέγγιση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο σημείο.

Η Πυροσβεστική κατάφερε και έσβησε την φωτιά, ενώ σχηματίστηκε ουρά τουλάχιστον 3-4 χλμ. από διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ο οδηγός του βυτιοφόρου τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Δεν σημειώθηκαν περαιτέρω τραυματισμοί στο συμβάν.

Η ανατροπή του βυτιοφόρου και η έκρηξη με αποτέλεσμα την φωτιά έγινε κάτω από μία αερογέφυρα. Η εν λόγω αερογέφυρα λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου υπέστη σοβαρές ζημίες.

Κυκλοφορία οχημάτων

Το ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Αθήνα έχει ανοίξει ενώ η κυκλοφορία προς Κόρινθο γίνεται μέσω των κόμβων Λουτρακίου – Επιδαύρου.

Η παλιά Εθνική Οδός είναι ακόμη κλειστή στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

Ο πολίτες οφείλουν να ενημερώνονται από την ΕΛ.ΑΣ. για την κυκλοφορία.

dnews

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr