Κατασκευή του παραλίμνιου αγωγού του Μόρνου

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Προχωρούμε γρήγορα για την κατασκευή του παραλίμνιου»

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 23.808.000 €

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή η δημοπράτηση του έργου: «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΡΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ», προϋπολογισμού 23.808.000 ευρώ!

Υπενθυμίζεται, ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με βάση τη μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Δωρίδος, υπέβαλε εγκαίρως το αίτημα ένταξης σε σχετική πρόσκληση του Ταμείου Ανάκαμψης και η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε με απόφαση του πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Κατόπιν αυτών και μετά την έγκριση της περίληψης διακήρυξης, της διακήρυξης και των λοιπών τευχών δημοπράτησης, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε τη δημοπράτηση του έργου με ανοικτό διαγωνισμό με αξιολόγηση μελέτης και κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα -από οικονομικής άποψης- προσφορά.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου, το οποίο προβλέπει την κατασκευή κεντρικής εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, στην οποία θα καταλήγουν τα λύματα των οικισμών Λιδωρικίου, Πενταπόλεως, Μαλανδρίνου (και του σωφρονιστικού καταστήματος), Αμυγδαλιάς, Βραΐλας και Λεύκας.

Περιλαμβάνονται τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης των οικισμών Λιδωρικίου, Μαλανδρίνου, Αμυγδαλιάς, Λεύκας, Βραΐλας και τμήματος της Πεντάπολης (περίπου το 30% του οικισμού και το σύνολο του οικισμού Παλαιοκάστρου).

Προβλέπεται επίσης και η κάλυψη των εκτός αποχετευτικού δικτύου μεμονωμένων κατοικιών. Συνολικά, θα κατασκευαστούν δίκτυα (εσωτερικά και μεταφοράς) μήκους περίπου 38 χλμ., καταθλιπτικοί αγωγοί 36,5 χλμ περίπου, 1.200 ιδιωτικές συνδέσεις και 7 αντλιοστάσια.

«Ο παραλίμνιος αγωγός Μόρνου είναι μια μεγάλη και σημαντική οφειλή της Πολιτείας προς μια κοινωνία, η οποία υφίσταται εξαιρετικά επαχθείς περιορισμούς, για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού της πρωτεύουσας. Υποχρέωση όλων μας είναι να δουλέψουμε σκληρά, για να μη χαθεί άλλος χρόνος και να καλυφθεί αυτή η οφειλή!

»Σε αυτό το πλαίσιο αναλάβαμε να τρέξουμε τις διαδικασίες δημοπράτησης του παραλίμνιου αγωγού του Μόρνου, μετά την ένταξή του στο Ταμείο Ανάπτυξης και την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 24 εκατ. ευρώ περίπου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

»Ολοκληρώσαμε σε σύντομο χρόνο όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες και σήμερα εγκρίθηκε από την Οικονομική μας Επιτροπή η δημοπράτηση του έργου. Προχωρούμε γρήγορα και με τη στήριξη όλων -κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών- για την κατασκευή του παραλίμνιου αγωγού!»

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content