Καταγγελία: Μεθόδευση ανατροπής Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Κ.Λ.

Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Επαρχίας Λιβαδειάς και όλης της χώρας, ότι δέχεται μια ανοίκεια και πολυεπίπεδη επίθεση από μέρους της μειοψηφίας του Δ.Σ., με σκοπό την ανατροπή των συσχετισμών προς όφελός της και την αλλαγή της Διοίκησης, μέσω νέων εκλογών, πάρα το ότι έχει περάσει μόνο ένας χρόνος από τα τρία χρόνια που είναι η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς.


Ξεκίνησαν την επίθεση αυτή ως εξής:


Στον χώρο των εργολαβιών του Αλουμινίου εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές από τα κυβερνητικά κόμματα, με την βοήθεια της διεύθυνσης του εργοστασίου και εργολάβων, έστησαν εκλογές στο Σωματείο «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», για την παραγωγή αντιπροσώπων και την αλλαγή των συσχετισμών στο Συνέδριο του Ε.Κ.Λ. και της ΠΟΕΜ.


Το Σωματείο «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» από τον πολύπαθο χώρο των εργαζομένων στις εργολαβίες του Αλουμινίου, είχε αποκλειστεί από το προηγούμενο συνέδριο του Ε.Κ.Λ., λόγω πολλών και πολύ σοβαρών παρατυπιών που είχαν γίνει στην εκλογική του διαδικασία προκειμένου να εντάξει 20 αντιπρόσωπους αντί 5, που μέχρι και τότε εξέλεγε, με αποτέλεσμα να απορριφθούν τόσο τα Ασφαλιστικά όσο και η Αγωγή που οι ίδιοι κατέθεσαν ενάντια στο Εργατικό Κέντρο.


Στο Σωματείο αυτό, η παράτυπη Διοίκηση αντί να ζητήσει τον ορισμό μιας νέας προσωρινής Διοίκησης που θα έκανε με διαφανή τρόπο μια νέα εκλογική διαδικασία κινήθηκε στα «μουγκά» και σε μια αμφίβολη Γενική Συνέλευση εξέλεξε Εφορευτική Επιτροπή για την διενέργεια των νέων εκλογών. Η Εφορευτική, εν τάχει μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες χωρίς πρώτα να προβεί σε αναγγελία και να δώσει χρόνο για την κατάθεση υποψηφιοτήτων όρισε την εκλογική διαδικασία για της 25,26,27/4/23.


Όταν το έμαθε η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Ε.Κ.Λ. προσπάθησε τουλάχιστον να παρευρεθεί στην εκλογική διαδικασία, έχοντας κάθε δικαίωμα γι’ αυτό από τον νόμο 1264/82, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα επαναλαμβάνονταν στις νέες διαδικασίες, οι παλιές παρατυπίες. Γι’ αυτό ζήτησε άδεια εισόδου στον χώρο διενέργειας των εκλογών από την διεύθυνση του εργοστασίου η οποία έδωσε άδεια αλλά για μόνο μιάμιση ώρα από τις οκτώ ώρες που κρατούσε η διαδικασία για την κάθε μέρα.


Παρά δε τον ελάχιστο χρόνο που τους επετράπη να παρευρεθούν στον χώρο του εργοστασίου, οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του ΕΚΛ, εκδιώχθηκαν από τον χώρο με απειλές από μέλη της παλιάς διοίκησης του εν λόγω σωματείου, συνεπικουρούμενα από μέλη του σωματείου «ΕΝΩΣΗ» που ανήκουν στην μειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΛ, με ταυτόχρονη συνδρομή και της διεύθυνσης του εργοστασίου σαν ανεπιθύμητοι. Και όλα αυτά παρά το ότι ένα μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ.Λ. που παρευρισκόταν, ο Γενικός Γραμματέας, είναι παλιός συνδικαλιστής και εργαζόμενος του Αλουμινίου.
Τι είχαν να κρύψουν; Γιατί η Διεύθυνση του Αλουμινίου συμπορεύτηκε στις επιθυμίες τους;

Το γιατί συνάδελφοι αποκαλύφτηκε όταν έφεραν τα χαρτιά των Αρχαιρεσιών του εν λόγω Σωματείου για να νομιμοποιήσουμε τους 15 αντιπροσώπους που εξέλεξαν.


Διαπιστώσαμε ότι:
Μέλη του Σωματείου με διαφορετική υπογραφή ψηφίζουν για την ανάδειξη Εφορευτικής και με διαφορετική στην κατάσταση στις εκλογές!


Συνάδελφοι που φαίνονται να έχουν ψηφίσει στην κατάσταση που έφερε το Σωματείο δήλωσαν με υπογεγραμμένες Υπεύθυνες Δηλώσεις, ότι δεν έχουν ψηφίσει στις εν λόγω Αρχαιρεσίες.


Φαίνεται να έχουν ψηφίσει εργαζόμενοι που έχουν πάψει να εργάζονται στον χώρο πολύ καιρό πριν! Καθώς και συνταξιούχοι!

Έτσι όταν διέρρευσε πως εμείς είχαμε σημαντικά ευρήματα νέων παρατυπιών και ορίσαμε την Δευτέρα 15/5/23 έκτακτο Δ.Σ. του Ε.Κ.Λ. για την νομιμοποίηση των Αντιπροσώπων του Σωματείου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και την έγκριση των Απολογισμών, ενόψει του ετήσιου Συνεδρίου του Ε.Κ.Λ., δύο ώρες μετά, αφού στείλαμε την πρόσκληση για το έκτακτο Δ.Σ., η μειοψηφία του Ε.Κ.Λ. έστειλε έγγραφο με 32 υπογραφές Αντιπροσώπων για σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης με θέμα: «Διενέργεια Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοίκησης, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων του Ε.Κ. στην ΓΣΕΕ, λόγω αντικαταστατικής συμπεριφοράς της σημερινής πλειοψηφίας της Διοίκησης του Ε.Κ. » με δικαιολογία την 14ήμερη αναβολή του ετήσιου συνεδρίου, λόγω κωλυμάτων μελών της Διοίκησης, που αρχικά είχε αποφασισθεί ομόφωνα, να γίνει 10 Μαΐου και τελικά θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 24 Μάη 2023.

Συνάδελφοι μετά από αυτό είναι προφανές και ξεκάθαρο ότι επιχειρούν με αυτές τις μεθόδους «κυβερνο-εργοδοτικοί συνδικαλιστές» να εμβολίσουν τη σημερινή Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, γιατί μπαίνει φραγμός στα σχέδιά τους για φίμωση του Εργατικού Κινήματος.


Στην προσπάθεια αυτή φαίνεται να υπάρχει μια συσπείρωση όλων των παρατάξεων που προέρχονται από χώρους που έχουν αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες.


Είναι μια συνεργασία για να επιβάλουν σιγή στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς γιατί έχει ενοχλήσει με τη στάση και την δράση του.


Είναι λοιπόν μια συσπείρωση κυβερνητικών και εργοδοτικών συνδικαλιστών του ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με την διοίκηση του εργοστασίου.

Σημειώνουμε ότι ήδη ασκούνται πιέσεις και εκβιασμοί στους συναδέλφους που κατέθεσαν Υπεύθυνες Δηλώσεις για να ανακαλέσουν τις υπογραφές τους.

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς κατέφυγε σε Αγωγή για τις παρατυπίες – πλαστογραφίες στις εκλογές του Σωματείου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και ταυτόχρονα καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις στους εργαζόμενους της Επαρχίας και της χώρας καλώντας τους σε συσπείρωση στο πλευρό της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Ε.Κ.Λ. για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία και αυτή την προσπάθεια φίμωσης της φωνής και της δράσης του.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content