Κάλεσμα Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Λιβαδειάς για το δυστύχημα

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς στέκεται στο πλευρό των οικογενειών,  των δεκάδων  αδικοχαμένων συνανθρώπων μας, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν νέοι, καθώς και των συναδέλφων μας στο σιδηρόδρομο που δυστυχώς,  δεν θα επιστρέψουν σπίτια τους.

Το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας μας θρηνεί για μια ακόμη φορά τους νεκρούς της. Για μια ακόμη φορά, μπαίνουν στο ζύγι οι λαϊκές ανάγκες: όπως η ασφαλής μετακίνηση, όπως η αντισεισμική θωράκιση (με νωπό τον σεισμό στις γείτονες χώρες) κ.ά. Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο, σύμφωνα με τις καταγγελίες των Σωματείων των Σιδηροδρομικών, που προειδοποιούσαν για τους επερχόμενους κινδύνους από τα ελλειπή μέτρα ασφαλείας και τις περικοπές στο ανθρώπινο δυναμικό.

Μεγάλες ευθύνες έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, γιατί το έγκλημα το «σκηνοθέτησε» η πολιτική τους, η περίφημη «απελευθέρωση των μεταφορών», η πολιτική τους, που αντιμετωπίζει την ασφάλεια των επιβατών ως «κόστος». Όσο οι σιδηρόδρομοι λειτουργούν με επίκεντρο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, τόσο θα υπάρχει ο κίνδυνος για ανάλογα δυστυχήματα και στο μέλλον.

Δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα.

Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους! Ως εδώ!

Μόνο με πρωταγωνιστή τον λαό στον αγώνα ενάντια σ’ αυτό το κράτος και στην πολιτική του μπορούν τα πράγματα να πάνε «αλλιώς»

Διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας, σύγχρονες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες, ζωή και δικαιώματα με κριτήριο τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες. Στέλνοντας μήνυμα ανάτασης και ελπίδας ότι δεν είναι μονόδρομος η σαπίλα, το σκοτάδι και η μιζέρια αυτού του ζοφερού συστήματος και ότι μπορεί ο λαός αν το αποφασίσει να ζήσει αλλιώς!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και συμπολίτες μας σε διαμαρτυρία, την Παρασκευή 3 Μαρτίου   και ώρα  18:30  στην  Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr