Ιωάννης Τσίμαρης :«Σε οριακή κατάσταση το Γ.Ν. Λαμίας. Λειτουργεί με κάτω από τους μισούς γιατρούς»

Ιωάννης Τσίμαρης :«Σε οριακή κατάσταση το Γ.Ν. Λαμίας. Λειτουργεί με κάτω από τους μισούς γιατρούς»

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Ιωάννη Τσίμαρη, Βουλευτή Ιωαννίνων και υπεύθυνο Κ.Τ.Ε. Υγείας επισκέφτηκαν Κέντρα Υγείας του Ν. Φθιώτιδας και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και κατέγραψαν  την πραγματική εικόνα που επικρατεί.

Η ενίσχυση του ΕΣΥ δεν αποτελεί προτεραιότητα του Πρωθυπουργού.

Η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική ως προς την στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό. Οι κενές οργανικές θέσεις στα Κέντρα Υγείας είναι μεγάλες και την κατάσταση επιβαρύνουν  τα καθημερινά “εντέλλεσθε” των γιατρών προς το Γ.Ν. Λαμίας. 

Στο Γ.Ν. Λαμίας η κάλυψη των οργανικών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό είναι 75 στις 162 που προβλέπονται στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου. 1 πνευμονολόγος, 1 παιδίατρος, 1 αναισθησιολόγος, 1 ογκολόγος που παρακολουθεί 1.500 ασθενείς μηνιαίως! Την τελευταία πενταετία 18 γιατροί έχουν παραιτηθεί από το Γενικό Νοσοκομείο  Λαμίας . 

Η κτιριακή αναβάθμιση της ογκολογικής δεν αρκεί από μόνη της. Τους ασθενείς θεραπεύουν οι ιατροί όχι τα ” ντουβάρια” όπως χαρακτηριστικά είπε ιατρός του Νοσοκομείου στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

 Η αύξηση της δυναμικότητας του ΤΕΠ δεν μπορεί να λειτουργεί επαρκώς ,  όταν όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λαμίας, συνεχίζει να λειτουργεί με εντέλλεσθε σε γιατρούς άλλων κλινικών και ειδικευόμενους παθολογίας, παιδιατρικής, ορθοπεδικής, γυναικολογίας”, των Γενικών Ιατρών των Κέντρων Υγείας και αγροτικών ιατρών.

Η μόνη λύση για την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ είναι η άμεση και πλήρης στελέχωσή του. Η θεσμοθέτηση κινήτρων για να σταματήσουν να αιμορραγούν τα Νοσοκομεία της χώρας. Η δημιουργία ανεξάρτητου μηχανισμού αξιολόγησης, τα σύγχρονα και λειτουργικά δημόσια νοσοκομεία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της υγείας.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content