Ιερόσυλοι διέρρηξαν 50 εκκλησίες σε 4 μήνες – Πάνω από 8.500 ευρώ η λεία τους

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Εξιχνιάστηκαν ληστείες σε εκκλησίες στην Πιερία έπειτα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν 3 άνδρες οι οποίοι είχαν κάνει διαρρήξεις σε 50 Ιερούς Ναούς, εξωκκλήσια και παρεκκλήσια. Επίσης, κατηγορούνται για κλοπές σε εξοχικές κατοικίες.

Εκτός από τους 3 ημεδαπούς στην υπόθεση εμπλέκονται και 2 συνεργοί τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι 3 συλληφθέντες είτε δρώντας από κοινού, είτε με διαφορετική σύνθεση και με τη συμμετοχή των 2 συνεργών τους, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου του 2023 διέπραξαν:

50 διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς, εξωκκλήσια και παρεκκλήσια, όπου σε 31 περιπτώσεις αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα αντικείμενα και
5 διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες, όπου σε 4 από αυτές αφαίρεσαν εργαλεία και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 8.500 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2 οικίες που χρησιμοποιούσε ο ένας εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρικά εργαλεία, βαριοπούλα, λοστοί, τσεκούρια και άλλα εργαλεία. Επίσης βρέθηκε και μία ηλεκτρική συσκευή, που είχε κλαπεί από Ιερό Ναό σε περιοχή της Πιερίας.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content