Ιερέας έκρυβε πάνω από 150.000 ευρώ σε κατσαρόλες και τάπερ – Στην κατοχή του βρέθηκαν και «παλιές» εικόνες

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται ιερέας σε ενορία του Ηρακλείου, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του παλαιές εικόνες που δεν ήταν καταγεγραμμένες, χιλιάδες ευρώ.

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, πριν από λίγους μήνες είχαν πληροφορίες περί «περίεργων δεμάτων που λάμβανε κυρίως μέσω υπηρεσιών ταχυμεταφορών» και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνα, τόσο στο ναό όπου είναι εφημέριος, όσο και στο σπίτι του.

Στο ναό εντοπίστηκαν εικόνες που δεν ήταν καταγεγραμμένες και κατασχέθηκαν, προκειμένου να ερευνηθεί αν εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων.

Παράλληλα, στο σπίτι του ιερέα βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, της τάξεως των 150 – 170 χιλιάδων ευρώ. Τα χρήματα, όπως αναφέρεται, εντοπίστηκαν κρυμμένα σε διάφορα σημεία, ακόμη και μέσα σε κατσαρόλες και τάπερ φαγητού!

Οι εικόνες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάστηκαν από ειδικούς επιστήμονες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, οι οποίοι και αποφάνθηκαν ότι όντως είναι πολύ παλιές. Πλέον ερευνάται το πώς βρέθηκαν αυτές στην εκκλησία του συγκεκριμένου ιερέα αλλά και η προέλευση των μετρητών που ήταν κρυμμένα στο σπίτι του.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία και αναμένονται εξελίξεις.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content