Ιατρικός Σύλλογος Λιβαδειάς για εμβολιασμό κατά της Covid 19

Στις 16 Οκτωβρίου 2023 εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας δελτίο τύπου με θέμα  Ενημέρωση για τον Εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της Covid-19 για την περίοδο  2023-2024 με το Μονοδύναμο Επικαιροποιημένο Εμβόλιο (XBB.1.5)  Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει για την χρονική περίοδο 2023/24, τον  εμβολιασμό έναντι της COVID-19 με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, των ατόμων  εκείνων που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσο λόγω ηλικίας,  υποκείμενου νοσήματος ή κατάστασης και συγκεκριμένα:  

 Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω  

 Άτομα ηλικίας 6 μηνών έως 59 ετών με υποκείμενα νοσήματα και καταστάσεις  που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσου  

 Άτομα με ανοσοκαταστολή  

 Έγκυες γυναίκες  

 Επαγγελματίες υγείας  

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, πέρα από τις ομάδες για τις οποίες συστήνεται ο  εμβολιασμός κατά της Covid-19 με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, μπορεί  οποιοσδήποτε πολίτης επιθυμεί να εμβολιαστεί. Έτσι, υπάρχουν συστάσεις της  Επιτροπής για τις ομάδες κινδύνου, αλλά δυνητικά δικαιούχοι είναι όλοι οι πολίτες.  Άρα, και τα υγιή άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών, μπορούν να εμβολιαστούν, εφόσον  το επιλέξουν.  

Οι πολίτες μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους με τους ίδιους τρόπους που ίσχυαν  έως τώρα: μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και μέσω των φαρμακείων.  

Δυστυχώς όμως, δεν μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους, στους ίδιους τόπους  στους οποίους είχαν εμβολιαστεί.  

Παρακάμπτοντας την κοινή λογική, η Λιβαδειά δεν καλύπτεται από εμβολιαστικό  κέντρο και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής, αν αποφασίσουν να εμβολιασθούν,  μπορούν να το πραγματοποιήσουν μόνο στη Θήβα!!  

Περιμένουμε από τους υπεύθυνους του εμβολιαστικού σχεδιασμού, αφού κοιτάξουν  το γεωγραφικό χάρτη της Βοιωτίας, μια και αξιόπιστο υγειονομικό χάρτη παρά τις  μακροχρόνιες προσπάθειες δεν κατέστρωσαν, να διορθώσουν άμεσα και χωρίς  τεχνάσματα, περί χαμηλής προσέλευσης, την παράλογη απόφασή τους.  

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους, 5η ΥΠΕ, Δήμο Λιβαδειάς, Περιφέρεια,  Βουλευτές του νομού, να συντονιστούν προς την αποκατάσταση της κοινής λογικής.  

Όλοι κρινόμαστε για τις προθέσεις, αλλά κυρίως για την αποτελεσματικότητά μας.  Για το ΔΣ  

Ο Πρόεδρος Ο Γεν Γραμματέας  

ΚΡΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ 

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content