Ξεκίνησε η παραλαβή και εγκατάσταση αιθουσών του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας

Ξεκίνησε η παραλαβή και εγκατάσταση αιθουσών του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας

Ξεκίνησε από σήμερα, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, η παραλαβή των 46 μονάδων ελαφράς λυόμενης προκατασκευής για την μετεγκατάσταση των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Χαλκίδας στο χώρο του πρώην Τάγματος Πεζοναυτών.

Οι πρώτες αίθουσες εγκαταστάθηκαν ήδη στο χώρο, με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό να επιβλέπει τις εργασίες παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Παιδείας Κώστα Γαλάνη, των Αντιδημάρχων Δήμου Χαλκιδέων Βασίλη Γουρνή (Έργων) και Γιώργου Πάνου (Καθαριότητας).

Συνολικά, θα εγκατασταθούν:

  • 17 αίθουσες διδασκαλίας.
  • 22 αίθουσες ειδικής διδασκαλίας – εργαστηρίων.
  • 1 μονάδα για την λειτουργία κουζίνας.
  • 3 μονάδες για W.C. ΑΜΕΑ και W.C. διδακτικού προσωπικού.
  • 2 μονάδες για αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αίθουσα αθλοπαιδιών.
  • 1 μονάδα για χρήση υπόστεγου.

Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 1.344.160 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Χαλκιδέων. Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε μετά την ολοκλήρωση της χρονοβόρας διαδικασίας παραχώρησης έκτασης εντός του στρατοπέδου «ΠΗΛΙΚΑ», από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Παραλάβαμε τις 6 πρώτες προκατασκευασμένες αίθουσες που προορίζονται για τις ανάγκες μετεγκατάστασης του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας, ενώ οι παραλαβές θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα.

Μιλήσαμε στους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ με ειλικρίνεια για τους λόγους της καθυστέρησης και δουλέψαμε σκληρά και με υπερβάσεις για να αρθούν αυτοί οι λόγοι, ανεξαρτήτως του πώς δημιουργήθηκαν. 

»Σήμερα, δεν νιώθουμε ακριβώς χαρά· μάλλον ανακούφιση, που αυτή η μεγάλη οφειλή μας προς τα παιδιά αυτά, αρχίζει κάπως να μικραίνει. Και φυσικά συνεχίζουμε εντατικά, ώστε το σχολείο να παραδοθεί στην ολότητά του το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Η προσπάθεια μετεγκατάστασης του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας σε νέες σύγχρονες, κατάλληλες και ασφαλείς για τους μαθητές μας και εκπαιδευτικούς υποδομές, παίρνει έπειτα από πολλά εμπόδια και σημαντικές καθυστερήσεις σάρκα και οστά.  

»Η αρχή που έγινε σήμερα με την παράδοση των πρώτων αιθουσών δίνει σε όλους μας μετά από καιρό μια πρώτη αχτίδα αισιοδοξίας, ακολουθεί όμως  μπροστά μας αρκετή ακόμα δουλειά προκειμένου το έργο να παραδοθεί άρτιο και λειτουργικό στο συντομότερο δυνατό χρόνο».

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content