Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού σε όλη την Βοιωτία

Η  Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εορτάστηκε σε όλους τους Ναούς της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

Το εσπέρας της εορτής, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πέρα Χωρίου Λεβαδείας με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι ο Σταυρός είναι το σύμβολο της σωτηρίας μας, το σύμβολο της νίκης του Χριστού στη φθορά, την αμαρτία και το θάνατο. Τόνισε ότι όπου είναι ο Σταυρός είναι και ο Χριστός και όπου είναι ο Χριστός εκεί είναι η πάντων ανάσταση. Και ευχήθηκε η χάρις του Τιμίου Σταυρού να μας  δίνει  δύναμη, χαρά και ευλογία και να θυμόμαστε πως ο Σταυρός προεικονίζει και τη δική μας ανάσταση.

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πλαταιών, το Καθολικό της οποίας είναι αφιερωμένο στον Τίμιο Σταυρό. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Βασίλειος Αθανασόπουλος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θηβών, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Σταυρού με Τίμιο Ξύλο, που μετέφερε από την Ιερά Μονή Σαγματά ο αδελφός της Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Γεωργίου. Τον Τίμιο Σταυρό υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ιερείς και πιστοί της πόλης. Στη συνέχεια τελέστηκε Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά πανοσ. αρχιμ. π. Σεραφείμ Παυλίδης.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content