Η Παρουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Beyond – Πιλοτική εφαρμογή Smart Lockers

Η Παρουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Beyond – Πιλοτική εφαρμογή Smart Lockers

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η  τρίτη συνεχόμενη παρουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην διεθνή έκθεση “BEYOND” 2024. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε το διάστημα από τις 25 έως 27 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Η Διεθνής Έκθεση “BEYOND” αποτελεί μια διεθνή πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών που διερευνούν τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και τις πολλαπλές ευκαιρίες που δημιουργούνται στον εξελισσόμενο τομέα των τεχνολογιών. Επισημαίνεται ότι μέσα στο τριήμερο λειτουργίας της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 5.000 “Β2Β” συναντήσεις με τη συμμετοχή προσκεκλημένων από περισσότερες από 30 χώρες, κυρίως από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Το περίπτερο της περιφέρειας φιλοξένησε δέκα έκθετες από την Περιφέρεια. Συμμετείχαν τα εξής πανεπιστημιακά ιδρύματα :το τμήμα Αεροδιαστημικής και Τεχνολογίας ΕΚΠΑ, το Εργαστήριο ρομποτικής, Αυτόματου Ελέγχου και Κυβερνοφυσικών Συστημάτων ΕΚΠΑ,  το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας  υλικών  ΕΚΠΑ, το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική Θεσσαλίας. Επίσης, συμμετείχαν οι ακόλουθες επιχειρήσεις : Sabo Electric, Netbee, Vertoyo, Rubrics, HTR( Hellenic Technology of robotics) και ο ανθρωπιστικός οργανισμός Kids Save Lives. Οι εκθέτες παρουσίασαν πλήθος καινοτόμων εφαρμογών, ψηφιακά εργαλεία , ψηφιακές υπηρεσίες και ρομπότ.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε και η εφαρμογή έξυπνη θυρίδα- smart lockers που θα λειτουργήσει πιλοτικά από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Οι έξυπνες θυρίδες είναι μια καινοτόμος μέθοδος παραλαβής  εγγράφων, που  προσφέρουν την δυνατότητα στον πολίτη να παραλάβει τα έγγραφα (πχ. δίπλωμα, πινακίδες κ.α.) δίχως αναμονή και εκτός του συνηθισμένου ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών(24ωρη λειτουργιά/ επτά ήμερες την εβδομάδα ).

Τέλος, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε  στο 3ο συνέδριο Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την 26η ως την 27η στο πλαίσιο της BEYOND.Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συμμετείχε η διεύθυνση πληροφορικής Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας, κάνοντας εισήγηση με τίτλο «Συνεκτικά συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης και Work/Process Automation: η αυτοματοποίηση διαδικασιών στην εποχή των πανίσχυρων στατιστικών μοντέλων».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής διακυβέρνησης και Καινοτομίας κ. Κωνσταντίνος Βαρδακώστας δήλωσε: «Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η συμμετοχή μας στην έκθεση τεχνολογίας &  καινοτομίας Beyond, η μεγαλύτερη έκθεση καινοτομίας στα Βαλκάνια, η οποία έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια στο κομμάτι των νέων τεχνολογιών και διαρκώς αναπτύσσεται. Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή αποτελεί στρατηγικό μας στόχο, και γι’ αυτόν το λόγο διαρκώς προχωράμε στην ψηφιοποίηση ολοένα και περισσότερων υπηρεσιών μας. Στόχος μας είναι ο πολίτης να έχει τη διάθεσή του όλο και περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες έτσι ώστε να εξυπηρετείται ταχύτερα, πιο αποτελεσματικά και φυσικά με περισσότερη διαφάνεια. Με τη συμμετοχή μας στη BEYOND 2024 μας δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουμε νέες συνεργασίες αλλά και να ανταλλάξουμε ιδέες και καινοτόμες προτάσεις με διάφορους φορείς και επιχειρήσεις, με την προοπτική ανάπτυξης νέων εφαρμογών και καινοτόμων υπηρεσιών».

 

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr