«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπαίζει τους αγρότες με μειωμένες ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»​

Μουλκιώτης: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπαίζει τους αγρότες με μειωμένες ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»​

Στις 27 Οκτωβρίου 2023 καταβλήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η μικρότερη προκαταβολή βασικής ενίσχυσης που έχει δοθεί τα τελευταία χρόνια στον αγροτικό κόσμο στη χώρα μας, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Για μια ακόμη φορά διαφαίνεται η ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους, στην καταβολή των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απόρροια της κακής διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης και της ανύπαρκτης διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς και παραγωγούς.

Δεδομένου ότι το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί δραματικά, η προκαταβολή δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των αγροτών.

Αναπόφευκτα, οι μειωμένες αγροτικές ενισχύσεις, συνεπάγονται την αύξηση του κόστους των προϊόντων, με τελικό αποδέκτη τον καταναλωτή και τη συνεχή οικονομική επιβάρυνση του.

Για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, προτεραιότητά αποτελεί η προστασία και η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος καθώς και η βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Ο σχεδιασμός και η χάραξη του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για να είναι δίκαιος, απαιτείται να αποτυπώνει τις πραγματικές προτεραιότητες και ανάγκες που θα προκύψουν από τον διάλογο της Κυβέρνησης με τους αγρότες και τους κοινωνικούς εταίρους.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content