Η Google ξεκινάει τις διαγραφές χρηστών από gmail και… όχι μόνο

Η Google ξεκινάει τις διαγραφές χρηστών από gmail και… όχι μόνο

Η Google ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε διαγραφή λογαριασμών που έχουν παραμείνει ανενεργοί για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Οι ενέργειες διαγραφής θα ξεκινήσουν από τον Δεκέμβριο, σε μια προσπάθεια της αμερικανικής εταιρείας να αποτρέψει απειλές για την ασφάλεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κολοσσού του διαδικτύου, εάν ένας λογαριασμός Google δεν είχε χρησιμοποιηθεί ή δεν έχει πραγματοποιηθεί σύνδεση σε αυτόν για τουλάχιστον δύο χρόνια, ενδεχομένως να διαγραφεί όπως επίσης και το περιεχόμενο που πιθανώς εμπεριέχεται στην πλατφόρμα Google Workplace.

Περιλαμβάνονται οι εφαρμογές Gmail, Docs, Drive, Meet και Calendar, όπως επίσης το YouTube και το Google Photos.

Όπως τονίζεται εκ μέρους της Google, η αλλαγή πολιτικής θα ισχύει μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς και όχι για οργανισμούς εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ή επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι το 2020 η Google είχε ανακοινώσει ότι θα αφαιρούσε περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε έναν ανενεργό λογαριασμό, αλλά χωρίς να διαγράψει τον ίδιο τον λογαριασμό.

Σχετικές ειδοποιήσεις, πριν τη διαγραφή, θα στέλνονται τόσο στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών όσο και στις διευθύνσεις ανάκτησης που έχουν δηλωθεί.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content