Φωτιές: Η κατάσταση στο Δήμο Θήβας

Φωτιές: Η κατάσταση στο Δήμο Θήβας

Ανακοίνωση Δημάρχου Θήβας, Γεώργιου Αναστασίου για τις χθεσινές φωτιές στο δήμο μας:

“Πρώτα το όμορφο Σαράντι μας και χθες παρ’ ολίγον το δάσος του Μοσχοποδίου. Η φωτιά που ξέσπασε χθες τις πρώτες απογευματινές ώρες απείλησε το Μοσχοπόδι, αλλά ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής, τη συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων καθώς και πολλούς εθελοντές πολίτες που με τα χέρια τους αλλά και γεωργικά μηχανήματα και μηχανήματα έργου η πυρκαγιά οριοθετήθηκε έγκαιρα, προτού εξαπλωθεί στο δάσος. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για επιφυλακή και γίνονται και προληπτικές ρίψεις νερού από αέρος.”Πρώτα το όμορφο Σαράντι μας και χθες παρ’ ολίγον το δάσος του Μοσχοποδίου. Η φωτιά που ξέσπασε χθες τις πρώτες απογευματινές ώρες απείλησε το Μοσχοπόδι, αλλά ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής, τη συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων καθώς και πολλούς εθελοντές πολίτες που με τα χέρια τους αλλά και γεωργικά μηχανήματα και μηχανήματα έργου η πυρκαγιά οριοθετήθηκε έγκαιρα, προτού εξαπλωθεί στο δάσος. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για επιφυλακή και γίνονται και προληπτικές ρίψεις νερού από αέρος.

Δυστυχώς, παραμένει ακόμη εν μέρει ενεργό το μέτωπο στον Κότσικα και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεσή του.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι βοήθησαν σε αυτό το δύσκολο έργο, σώζοντας το Μοσχοπόδι, αυτόν τον υπέροχο πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας.

Αλλά θέλω ταυτόχρονα να παρακαλέσω θερμά όλους τους συμπολίτες, αυτές τις δύσκολες ώρες κι επικίνδυνες ημέρες να επιδείξουμε υπευθυνότητα, αποφεύγοντας οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά. Πρόσφατο, επώδυνο παράδειγμα η φωτιά σε Χώστια και Σαράντι.

Η προστασία του δάσους είναι υπόθεση όλων μας!”

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content