Φοροδιαφυγή: 784.150 παραβάσεις σε 50.000 ελέγχους

Σημαντικά είναι τα ευρήματα των φορολογικών Αρχών από τους 50.000 ελέγχους που έκαναν στο σύνολο της χώρας κατά το προηγούμενο οκτάμηνο και στις τουριστικές περιοχές αυτής κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Ειδικότερα πρόκειται για ευρήματα επιτόπιων ελέγχων ή διασταυρώσεων στοιχείων από τις ψηφιακές πλατφόρμες e-send και myDATA με στοιχεία συναλλαγών από τα POS.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων διαπιστώθηκαν 784.150 παραβάσεις καθαρής αποκρυφθείσας αξίας 24 εκατομμυρίων πλέον ΦΠΑ 4 εκατομμυρίων ευρώ. Εξαιτίας αυτών των παραβάσεων έκλεισαν 621 επιχειρήσεις για 48 ώρες ενώ σε 131 επιχειρήσεις που εξ’αντικειμένου δε μπορούσαν να κλείσουν(π.χ ξενοδοχεία) επιβλήθηκε ειδική χρηματική ποινή.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής  δήλωσε πως «η διασφάλιση των συνθηκών για τη λειτουργία της αγοράς υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και η προστασία των συνεπών φορολογουμένων είναι αυτονόητα για εμάς. Για αυτό τον σκοπό, εντείναμε και φέτος τους ελέγχους, αναπτύσσουμε διαρκώς νέα ψηφιακά εργαλεία και εφαρμόζουμε εξελιγμένες τεχνικές ελέγχου, ώστε να περιορίζουμε, όλο και περισσότερο, τα παράθυρα φοροδιαφυγής».

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr