Κακοκαιρία Daniel: Η πιο σφοδρή καταιγίδα που μας έπληξε ποτέ – Εκκενώνεται Κέντρο Υγείας και το Γηροκομείο Βόλου

Κακοκαιρία Daniel: Η πιο σφοδρή καταιγίδα που μας έπληξε ποτέ – Ανείπωτη καταστροφή σε Βόλο – Πήλιο

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, η κακοκαιρία Daniel «σαρώνει» την ελληνική επικράτεια, προκαλώντας εικόνες βιβλικής καταστροφής σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας. Καταστροφές παρατηρούνται κυρίως στον Βόλο, αλλά και σε Σποράδες, Τρίκαλα, Σκιάθο, Πήλιο και Λάρισα. Μέχρι τώρα, ένας άνθρωπος έχει «χάσει» τη ζωή του, ενώ, αγνοείται ακόμη ένας στον Βόλο.

Μάλιστα, στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που έγινε νωρίτερα, συζητήθηκε η πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ενώ η κακοκαιρία Daniel σφυροκοπά τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές.

Οι μετεωρολόγοι που συμμετείχαν εκτιμούν ότι πιθανώς είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα, αφού έπεσε πολύ περισσότερο νερό από αυτό στην κακοκαιρία Ιανός, που ήταν το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στην περιοχή, από άποψη ύψους βροχής σε ενα 24ωρο. Συνήθως, τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.
LIVE η πορεία της κακοκαιρίας Daniel – Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Τις επόμενες ώρες, η σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τις ακτές της Πιερίας, από την Παραλία Κατερίνης ως τα παράλια του Πλαταμώνα, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα, την Ημαθία και το νότιο τμήμα της Χαλκιδικής (χερσόνησοι Κασσάνδρας – Σιθωνίας) αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες το έντονο κύμα κακοκαιρίας, που σαρώνει τη χώρα, με θύματα και τεράστιες καταστροφές.

Σ’ αυτές τις περιοχές έχουν επικεντρωθεί και οι προσπάθειες πρόληψης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content