Έβρος: Ελληνίδα κρατείται από τις τουρκικές Αρχές

Μια γυναίκα από τον Έβρο συνελήφθη από τις Αρχές της Τουρκίας την περασμένη Τρίτη (21.2.2023) και κρατείται καθώς τη βαραίνουν σοβαρές κατηγορίες για διακίνηση μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, η γυναίκα κατάγεται από περιοχή του Έβρου και είχε πάει στην Τουρκία. Επιστρέφοντας, οι Αρχές τη συνέλαβαν στο Τελωνείο Υψάλων απέναντι από τους Κήπους, επειδή οι Αρχές υποστηρίζουν ότι είχε κρυμμένους δύο μετανάστες στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου της.

Ωστόσο, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες για την καταγωγή των μεταναστών, αφού οι πληροφορίες του evros-news.gr αναφέρουν ότι πιθανότατα κατάγονται από τη Συρία ή μπορεί να είναι γκιουλενιστές, τους οποίους κυνηγάει το καθεστώς Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Για το θέμα έχε ενημερωθεί από την Τρίτη ακόμα η ελληνική πλευρά στους Κήπους, μέσω της διαδικασίας που ακολουθείται σε παρόμοιες περιπτώσεις και γίνονται οι απαραίτητες προσπάθειες να αφεθεί ελεύθερη. Επίσης ενημερώθηκε και το ελληνικό Προξενείο της Αδριανούπολης.

newsit

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr