Εργατικό κέντρο Λιβαδειάς: Διαμαρτυρία για το “Έγκλημα”

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για την τραγωδία που χτύπησε την χώρα με την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη .


Δεν είναι ΑΤΥΧΗΜΑ, είναι «ΕΓΚΛΗΜΑ», ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.


Οι ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ όσο και των προηγουμένων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που σχεδίασαν και υλοποίησαν το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση των Σιδηροδρόμων είναι εγκληματικές.
Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ είχαν επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι η πολιτική της απελευθέρωσης, της ιδιωτικοποίησης και της υποστελέχωσης των σιδηροδρομικών μεταφορών θα έχουν – εκτός των άλλων – και τέτοιες τραγικές συνέπειες.


Οι εγκληματικές πολιτικές που έπνιξαν την χώρα στο πένθος και οι υπεύθυνοι που το προκάλεσαν, φωτογραφίζονται στις Ανακοινώσεις- Καταγγελίες των Σωματείων των Σιδηροδρομικών και ιδιαίτερα στην πρόσφατη, τις 7 Φλεβάρη, που προειδοποιούσαν ότι: « αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα στην πρόσληψη προσωπικού, στον εκσυγχρονισμό των συρμών και του δικτύου, ότι αν δεν ανατραπεί η λογική κόστους – κέρδους, που έχει οδηγήσει όλη την τελευταία δεκαετία σε μικρότερα ατυχήματα που πραγματοποιούνταν όλο και πιο συχνά, τότε γρήγορα θα θρηνήσουμε πολύνεκρο δυστύχημα».


Η απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ στην ειρηνική κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων έξω από τα γραφεία της Hellenic Train την Τετάρτη 1/3, δηλώνει την υποκρισία, την απανθρωπιά, την μαυρίλα και τον κυνισμό των κυβερνόντων, απέναντι σε όλο τον λαό που θρηνεί.


Ως εδώ!
Έξω η λογική του κέρδους από τις Δημόσιες Συγκοινωνίες, τις Μεταφορές και όλα τα Δημόσια Αγαθά.
Πληρώνονται από τους φόρους μας. Πρέπει να εξυπηρετούν τον λαό.
Προσλήψεις με σταθερές σχέσεις εργασίας που είναι η προϋπόθεση για να υπάρχει έμπειρο προσωπικό, εργαζόμενο υπό ανθρώπινες συνθήκες.

Συγκλονισμένοι εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.
Δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα.
Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και συμπολίτες μας σε Διαμαρτυρία, την Παρασκευή 3 Μαρτίου και ώρα 18.30΄ στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς.

                          Για    το    Δ.Σ. 

    Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr