Έρχεται μείωση στην τιμή του γάλακτος στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Από σήμερα ξεκινάει το μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά, μία πρωτοβουλία του ΙΝΚΑ αντιδρώντας στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά και ιδιαίτερα το γάλα, τα γιαούρτια και τυρί.

Ταυτόχρονα υπάρχει φημολογία για μείωση έως 0,07 ευρώ στο κιλό στην τιμή παραγωγού του πρόβειου και πιθανόν και του γιδινού γάλακτος ενώ αυξάνονται οι αντιδράσεις κτηνοτρόφων.

«Αυτό που κάνετε θα έχει αποτέλεσμα οι γνωστοί-άγνωστοι να ρίξουν τις τιμές στον Έλληνα κτηνοτρόφο, ευκαιρία ψάχνουν», επισήμανε ο περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής του αγροτικού τμήματος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Είναι απαράδεκτο. Σε ποιον κάνουν εμπάργκο; Στον κτηνοτρόφο που δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του, που δεν έχει να ταΐσει τα ζώα του;», διερωτήθη η αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Μυρτώ Λύκα.

«Είναι ντροπή οι του ΙΝΚΑ να διαμαρτύρονται τώρα, ενώ μέχρι προ ολίγου αγόραζαν ένα κιλό κρέας για τετραμελή οικογένεια με τρία και τέσσερα ευρώ, πιο κάτω δηλαδή από ένα φλιτζάνι καφέ», τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), Ελευθέριος Γίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαμηνυθεί στους κτηνοτρόφους με τους οποίους συνεργάζονται ότι για το γάλα που παραδίδουν τον Φεβρουάριο η τιμή θα είναι μειωμένη κατά 4 λεπτά το κιλό. Οι κτηνοτρόφοι φοβούνται ότι η τιμή θα μειωθεί κατά επιπλέον 3 λεπτά,

Σήμερα, η τιμή παραγωγού στο πρόβειο γάλα κυμαίνεται από 1,5-1,6 και κατά περιπτώσεις φθάνει το 1,65 ευρώ/κιλό. Αντίστοιχα, γύρω στο 1 ευρώ είναι η τιμή του γίδινου.

dnews

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr