Είσαι αλλεργική στα εσώρουχα σου;

Εμφανίζετε επώδυνα εξανθήματα όταν χρησιμοποιείτε ελαστικά εσώρουχα που περιέχουν λύκρα, όπως με κάθε ελαστικό που αγγίζει το δέρμα σας;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια μεγάλη κύστη στη βουβωνική χώρα μπορεί να προκύψει από κάποιο ελαστικό που θα έρθει σε επαφή με το δέρμα. Αυτές οι κύστες μπορεί να επιδεινωθούν σε μια μεγαλύτερη πληγή και σίγουρα θα χρειαστεί πάνω από επτά μήνες για να επουλωθούν. 

Οι δερματικές πτυχές, που εμφανίζονται κάτω από τα χέρια σας, στα πλάγια όπου το σουτιέν έρχεται σε επαφή με το δέρμα, είναι ένα αρκετά κοινό πρόβλημα σε πολλές γυναίκες. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μια ανεπιθύμητη αλλεργική αντίδραση στα εσώρουχά σας.

Οι ειδικοί λένε ότι αυτού του είδους οι αντιδράσεις είναι συνήθως προσωρινές. Μπορεί να ξεκινήσει άμεσα με την πρώτη επαφή στο εσώρουχο, αλλά μπορούν να αναπτυχθούν και μετά από μερικές ώρες. Αυτό θα μπορούσε να αποδοθεί σε μια σειρά από αιτίες όπως:

Υλικό και σύνθεση

Η σύνθεση του υλικού στα γυναικεία εσώρουχα και στα ανδρικά εσώρουχα παίζει μεγάλο ρόλο στις αλλεργίες. Πολλές φορές υπάρχουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις σε επαφή με κάτι το ελαστικό. Πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στο λάτεξ και το σπάντεξ και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει αντιδράσεις στο δέρμα σας. Σίγουρα αν προτιμήσετε εσώρουχα, χωρίς ελαστικά μέρη, αλλά από οικολογικό βαμβάκι, αυτό θα βελτίωνε την κατάσταση. Αυτά ενδείκνυνται περισσότερο για ευαίσθητες επιδερμίδες.

  1. Πλύσιμο και απορρυπαντικό

Επιπλέον, ένας άλλος παράγοντας είναι το απορρυπαντικό ρούχων που χρησιμοποιείτε. Αυτό πολλές φορές μπορεί να συμβεί από υπολείμματα που μπορεί να υπάρχουν στα εσώρουχα από το απορρυπαντικό. θα ήταν καλό να τα ξεπλύνετε στο πλυντήριο και δεύτερη φορά για να ξεπλένονται τα εσώρουχο καλύτερα και να μη δημιουργούνται αλλεργίες στο δέρμα σας. Επιλέξτε πιο οικολογικά απορρυπαντικά που θα βελτιώσουν το πρόβλημα. Δεν συνιστάται η χρήση μαλακτικού και λευκαντικού για υφάσματα όσον αφορά την πλύση των εσωρούχων σας. 

  1. Υγιεινή και ρουτίνα

Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ προσωπικό, αλλά ορισμένες γυναίκες τείνουν να καθαρίζουν πιο συχνά από ότι χρειάζεται, ή να χρησιμοποιούν αποσμητικό σαπούνι για να πλύνουν, την ευαίσθητη περιοχή τους. Επειδή ο κόλπος έχει το αυτοσυντηρούμενο σύστημα καθαρισμού του, στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να κάνετε λούσιμο ή πλύσιμο με σαπούνι.

Οι αδένες στον κόλπο παράγουν εκκρίσεις υγρών καθημερινά για να βοηθήσουν στην απαλλαγή από τα νεκρά κύτταρα και άλλα επιβλαβή βακτηρίδια, οπότε το πλύσιμο με σαπούνι μπορεί να διαταράξει τη φυσική κατάσταση, επειδή μπορεί να ξεπλύνει αυτά τα προστατευτικά υγρά. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι έχετε στεγνώσει πλήρως πριν ντυθείτε.

Είναι αναπόφευκτο να βιάζεστε το πρωί, αλλά το να μην στεγνώνετε το σώμα σας, μετά από το πρωινό ντους, πριν φορέσετε τα εσώρουχά σας, μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο μολύνσεων από ζυμομύκητες, ή ερεθισμό του δέρματος από την τριβή.

Εάν παρατηρήσετε αλλεργικές αντιδράσεις από τα εσώρουχά σας, η καλύτερη θεραπεία είναι να σταματήσετε να φοράτε τα συγκεκριμένα εσώρουχα. Θυμηθείτε επίσης, να συμβουλευτείτε έναν αλλεργιολόγο, για να κάνετε διάφορα αλλεργικά τεστ για να μπορέσετε να προσδιορίσετε τις συγκεκριμένες ουσίες που προκαλούν την αντίδραση.

Όπως και να έχει, αν το πρόβλημά επιμένει προτιμήστε εναλλακτικά να φορέσετε γυναικεία εσώρουχα με οργανικό βιολογικό βαμβάκι και υλικά που δεν προκαλούν αλλεργίες. 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr