Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας: Δεκάδες κάτοικοι Βοιωτίας δήλωσαν την αγανάκτησή τους για την τοποθέτηση μπαταριών στη Βοιωτία

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΓΕΤΗΣ

Δεκάδες ήταν οι κάτοικοι της Ελλοπιας, Ξηρονομής και των γύρω χωριών που παρευρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας. Η αγανάκτηση του κόσμου εμφανής.

Συζητήθηκε για αρκετή ώρα το ζήτημα της τοποθέτησης μπαταριών και δοθηκε το βήμα να ακουστούν όλες οι απόψεις και οι προβληματισμού.

Ο δήμαρχος κ. Αναστασίου, ξεκίνησε την συζήτηση για το θέμα αναφερόμενος στην προφορική διαβεβαίωση που είχε από υπάλληλο του υπουργείου σχετικά με την απόσυρση του έργου. Υπήρχε διάθεση να προσπεραστεί το θέμα και να μην γίνει γνωμοδοτηση καθώς θεωρήθηκε, απο τον ίδιο, λήξαν. Επειδή όμως το έργο παρουσιάζεται ακόμη ενεργό στο σύστημα, ο κόσμος καθώς και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι πίεσαν ώστε να γνωμοδοτήσει το δημοτικό συμβούλιο αρνητικά, όπως και έγινε.

Εκτέθηκαν όλοι οι φόβοι των κατοίκων, οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι, η αγανάκτηση για την μη ενημέρωση και παράπονα σχετικά με την παρουσία των ΑΠΕ στην περιοχή μας.

Οι δημοτικές αρχές φαίνεται να αντιλήφθηκαν την επικίνδυνοτητα μιας ενδεχόμενης εγκατάστασης αποθήκης ηλεκτρικής ενέργειας υπερυψηλής τάσης. Πάρα το γεγονός αυτο, δεν γνωμοδοτησαν αρνητικά και για οποιοδήποτε αντίστοιχο έργο πρόκειται να εγκατασταθεί στον δήμο οπως ζητήθηκε από τους κατοίκους. Αν ακυρωθεί το έργο στην Ελλοπια και γίνει μερικά χιλιομετρα μακριά ή σε κάποιο άλλο χωριό οι συνέπειες για την τοπική κοινωνία θα είναι ακριβώς οι ίδιες.

Η απόσυρση του έργου αποτελεί μεγαλη διεκδίκηση για τους κατοίκους Ελλοπιας, Ξηρονομης και των γύρω χωριών. Είναι μία πρώτη νίκη. Ο κόσμος να είναι σε ετοιμότητα. Ο Θεός να ευλογεί τον αγώνα.

Βίντεο από τη συνεδρίαση:

 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content