Blue Horizon: Προφυλακίστηκαν πλοίαρχος και ύπαρχος για τη δολοφονία του Αντώνη

Την προφυλάκιση του πλοίαρχου και του ύπαρχου του Blue Horizon για το θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, αποφάσισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά από τις πολύωρες απολογίες των συνολικά τεσσάρων συλληφθέντων.

Ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή μη του υποπλοιάρχου και του λοστρόμου και αφέθηκαν ελεύθεροι. Έτσι την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο.

Ο υποπλοίαρχος νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο στο νοσοκομείο και μετέβη εκεί η ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πλοίαρχο που κατηγορείτο για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση.

Ο ίδιος στην κατάθεσή του φέρεται να υποστηρίζει ότι έπραξε τα δέοντα σύμφωνα τους κανονισμούς όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και ενημέρωσε το λιμενικό.

Από την πλευρά του ο ύπαρχος στην κατάθεσή του, φέρεται να υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες,ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι συνέβη αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο. “Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλυστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ηθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο” φαίρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του.Πρόσθεσε ότι όταν “γύρισε προς τα πίσω για να πάρω σωστικό μέσο ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδινιση.”

Νέα ντοκουμέντα για την τραγωδία στον Πειραιά – Τι υποστήριξαν οι 4 κατηγορούμενοι

Νέα σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα ήρθαν στη δημοσιότητα σχετικά τις κινήσεις που έκανε ο πλοίαρχος του «Blue Horizon», μόλις έμαθε – αρχικά – για την ύπαρξη ανθρώπου στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά το Blue Horizon, μόλις έχει βγει από τα «φανάρια» του λιμανιού του Πειραιά και ο καπετάνιος καλεί στον ασύρματο τον ύπαρχο για να του εξηγήσει τι έχει συμβεί, καθώς σύμφωνα με την επικοινωνία, έμοιαζε να δηλώνει άγνοια για το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στην μπουκαπόρτα του πλοίου, αν και όπως αναφέρει στο υπόμνημά του, «κατάλαβα ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει στην πλευρά της πρήμνης του καραβιού, εντελώς ανακλαστικά κοίταξα την οθόνη που απεικονίζει τον καταπέλτη (μόνιτορ 13) και το μόνο πράγμα που ίσα – ίσα, ελάχιστα πρόλαβα να δώ, ήταν ένα άνθρωπο να πέφτει στην θάλασσα».

Τι ακούγονται στα νέα ηχητικά ντοκουμέντα:

«Του λέω, βγες έξω, βγες έξω δεν έχεις εισιτήριο, πάει να βγει έξω, βγαίνει έξω, ξαναμπαίνει μέσα και έπεσε στη θάλασσα», ακούγεται στο ηχητικό.

Στα επόμενα λεπτά και ενώ ο Αντώνης επιπλέει στη θάλασσα, ο ύπαρχος αναφέρει κυνικά ότι ο νέος άνδρας έχει σκοτωθεί.

«Είναι ανάποδα, μπρούμυτα, επιπλέει. Ναι, ναι. Πρέπει να έχει σκοτωθεί», ακούγεται να λέει ο ύπαρχος.

Ο καπετάνιος στην πρώτη του επικοινωνία αμέσως μόλις ο 36χρονος έχει πέσει στη θάλασσα ρωτάει σε έξαλλη κατάσταση στον ασύρματο τι έχει συμβεί.

Καπετάνιος: Μισό, μισό…Τι έγινε; Ρε πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά;

O καπετάνιος αναφέρει πως βλέπει τον άνθρωπο στη θάλασσα, ψάχνει τον ύπαρχο και ξαναρωτάει τι έχει συμβεί.

Καπετάνιος: Το βλέπω. Το είδα. Πολύ αργά… Έλα, τι έγινε; Για πες μου. Τι έγινε;

Πλήρωμα: Έπεσε στη θάλασσα.

Καπετάνιος: Ποιος έπεσε στη θάλασσα; Έπεσε επιβάτης στη θάλασσα;

Ύπαρχος: Επιπλέει εκεί πέρα από τον ντόκο που φύγαμε εμείς.

Καπετάνιος: Δεν κατάλαβα ρε Μιχάλη, τι έγινε; Έπεσε επιβάτης στη θάλασσα;

Στη συνέχεια, το Blue Horizon συνέχισε την πορεία του σαν να μην συμβαίνει τίποτα και ο καπετάνιος φωνάζει τον ύπαρχο και τον ρωτάει ποιος είναι ο άνθρωπος που έπεσε στη θάλασσα.

Καπετάνιος: Μιχάλη, έλα πάνω. Γιάννη, πού είναι αυτός ο άνθρωπος;

Τα ηχητικά ντοκουμέντα γέφυρας του Blue Horizon αποκαλύπτουν ότι ο καπετάνιος γνώριζε για την πτώση ανθρώπου στη θάλασσα και παρόλα αυτά το πλοίο απέπλευσε σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τεσσάρων ναυτικών

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι απολογίες των τριών μελών του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» στην εισαγγελία Πειραιά για το θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη.

Για την απολογία του υποπλοιάρχου ο οποίος νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο μετέβη στο νοσοκομείο η ανακρίτρια.

Στη συνέχεια αφού οδηγηθούν και στον εισαγγελέα αναμένεται να συνεδριάσει ανακριτής και εισαγγελέας για να αποφασίσει την ποινική τους μεταχείριση.

Κατηγορούμενοι είναι ο πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του πλοίου, οι οποίοι κατέθεσαν απολογητικό υπόμνημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πλοίαρχο που κατηγορείτο για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση.

Ο ίδιος στην απολογία του φέρεται να υποστηρίζει ότι έπραξε τα δέοντα σύμφωνα με τους κανονισμούς όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και ενημέρωσε το λιμενικό.

Από την πλευρά του ο ύπαρχος στην απολογία του φέρεται να υποστηρίζει, όπως σας είχε ενημερώσει πρώτο το Newsbomb.gr, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι συνέβη αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο. «Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο» φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του. Πρόσθεσε ότι όταν «γύρισε προς τα πίσω για να πάρει σωστικό μέσο ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση».

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content